Ekstra Bladet

En sørgelig dag for forbrugern­e

-

– Det er aergerligt, at vi får staekket endnu en af de friske konkurrent­er til TDC. På den måde er det en sørgelig dag for forbrugern­e, når sådan noget sker, siger Martin Salamon, cheføkonom hos Forbrugerr­ådet Taenk, om Hiper-salget.

– Vi kan jo se, hvad der er sket med andre selskaber, som ender med at blive meget tamme og mister deres evne eller mulighed for at udvikle nye, spaendende produkter.

Analytiker Torben Rune fra telerådgiv­ningsfirma­et Netplan siger:

– Købet af Hiper sker for at stoppe en konkurrent. Det er et defensivt traek fra TDC. Købet af Hiper ligner meget det, der er sket på mobilområd­et, hvor TDC købte Telmore og Onfone groft sagt for at stoppe en kundeflugt. Ulempen ved TDC’s køb er en risiko for højere priser, fordi der er en konkurrent mindre på markedet. Men formentlig kommer der så en ny konkurrent, som udfordrer priserne.

Opfordring­en fra Forbrugerr­ådet Taenk er, at man som forbruger løbende tjekker, om ens bredbåndsa­bonnement er godt nok.

– Hvis du er en af de alt for loyale kunder hos for eksempel TDC, er der god grund til at undersøge markedet, fordi der er kommet flere udbydere og nye teknologie­r, som kan gøre det billigere og nogle gange nemmere at få hurtigt bredbånd, lyder rådet fra Martin Salamon.

 ?? FOTO: HIPER/PR ?? Succes-drengeDe tre stiftere af Hiper, der nu er solgt til TDC. Fra venstre økonomiman­den Nicolai Lamborg, it- og teknikchef­en Simon Skals og Stig Myken, administre­nde direktør, der nu lover medarbejde­rne en fest med konfetti-rør.
FOTO: HIPER/PR Succes-drengeDe tre stiftere af Hiper, der nu er solgt til TDC. Fra venstre økonomiman­den Nicolai Lamborg, it- og teknikchef­en Simon Skals og Stig Myken, administre­nde direktør, der nu lover medarbejde­rne en fest med konfetti-rør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark