Ekstra Bladet

Seks containere fyldt med narko

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Seks containere, der blev afskibet fra Libanon til København, var fyldt med narkotika, mener politiet.

13,8 tons hash og 1,3 tons amfetamin i pilleform blev gennem knap to et halvt år smuglet til København af en 43-årig libaneser, der torsdag stilles for Københavns Byret – tiltalt i danmarkshi­storiens hidtil største narkosag.

Politiet kalder sagen ’Lucky Punch’, fordi det var et rent lykketraef, at sagen blev afsløret.

Den 43-årige naegter sig skyldig. Men hvis han bliver dømt, risikerer han 20 års faengsel.

Den højeste straf for narkosmugl­ing er 16 års faengsel, men anklagemyn­digheden bruger under sagen en saerlig bestemmels­e i straffelov­en, paragraf 88, til at kraeve straffen forhøjet med op til det halve.

Men straffelov­ens 33 saetter så en paragraf øvre graense for straffen og siger, at hvor der er hjemmel til at forhøje straffen, kan der dog højst idømmes 20 års faengsel.

Et lykketraef

Den 43-årige blev anholdt november sidste år.

– Vi fik et tip og samarbejde­de med Operativ Specialafd­eling om at ransage på to lagerhotel­ler og en adresse på Amager, hvor vi samlet fandt 2,4 tons hash og godt to millioner piller, der indeholdt 361 kilo amfetamin. Det har udviklet sig til den største narkosag i Danmark,

i siger Steffen Th. Steffensen, afdelingen for Organisere­t Kriminalit­et.

På den 43-åriges bopael på Amager gjorde politifolk­ene store øjne, da kaelderen var fyldt med flere hundrede plastikrul­ler, der var proppet med 547.530 piller, som indeholdt 93 kilo amfetamin, samt yderligere godt 53 kilo amfetamin i pulverform.

Regnskaber og fragtsedle­r

I lagerrum 0926 hos lagerhotel­let Shurgard på Bjørnbaksv­ej i Kastrup fandt politiet godt to tons hash og halvanden million piller, der indeholdt 268 kilo amfetamin. I et lagerhotel på Avedøre Holme lå endnu 331 kilo hash.

Men beslaglagt­e regnskaber og fragtsedle­r viste, ifølge tiltalen, at der fra februar 2015 til juni 2017 var importeret 13.836 kilo hash og 1311 kilo amfetamin i 7.718.000 piller.

Tiltalen siger, at det enorme kvantum narkotika var skjult i 3298 plastikrul­ler, der kom til Danmark i seks containere.

Køberne af den enorme maengde narkotika er ikke fundet. Men politiet mener, at hashen og amfetaminp­illerne blandt andet er eksportere­t til Tyskland og Østrig.

Narkoen blev modtaget og håndteret på to adresser på Amager, men politiet har ikke fundet de formodede medgerning­smaend.

En kvinde og en mand er fortsat sigtet i sagen, men begge er løsladt, og politiet tager først stilling til en eventuel tiltale mod dem, når dommen over den 43-årige er faldet. Han kraeves udvist for bestandigt.

Københavns Byret har afsat tre dage til retssagen, hvor dommen ventes 31. oktober.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? I et lagerrum hos Shurgard i Kastrup fandt politiet godt to tons hash og halvanden million piller med amfetamin.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND I et lagerrum hos Shurgard i Kastrup fandt politiet godt to tons hash og halvanden million piller med amfetamin.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark