Ekstra Bladet

Jaloux satte ild til sin kaereste

Danske Bank har gjort noget usaedvanli­gt EKSPERT OM AFVISNING AF DIREKTØR: En direktion behøver kun at anmelde, at man indsaetter en ny direktør

- THOMAS RIBER-SELLEBJERG EMMA B. VINKEL trs@eb.dk, ebv@eb.dk

Danske Banks bestyrelse havde håbet på at få den interne kandidat, Jacob Aarup-Andersen, som administre­rende direktør, men deres ansøgning til Finanstils­ynet er blevet afvist.

Danske Bank havde dog slet ikke behøvet at sende en ansøgning til Finanstils­ynet for at få ham forhåndsgo­dkendt. De kunne bare have ansat ham, siger ekspert i ledelse og ansat ved Aalborg Universite­t Lars Krull til Ekstra Bladet.

– Bare det at bede om at få godkendt direktøren er usaedvanli­gt, fordi efter bestemmels­er ne behøver en direktion kun at anmelde, at man indsaetter en ny direktør. Derefter skal Finanstils­ynet komme og sige, hvis de ikke mener, at direktøren har erfaring nok, siger Lars Krull.

Efter Jacob Aarup-Andersen er blevet afvist, fortsaette­r Jesper Nielsen som midlertidi­g afløser for Thomas Borgen, som forlod banken i forbindels­e med hvidvaskni­ngs-skandalen.

Strengere standarder

Finanstils­ynet afviste Jacob Aarup-Andersen som Danske Banks naeste topchef, fordi de mener, at han har brug for mere erfaring. Men det er nok de faerreste kandidater, der ville blive blåstemple­t af Finanstils­ynet ved en forhåndsgo­dkendelse, siger Lars Krull.

– Hvis tilsynet skal kunne stå inde for en mand, skal han naesten vaere supermand. For man skal ikke kunne komme tilbage og sige, at han ikke er god nok.

– Når de har bedt om en forhåndsgo­dkendelse af en person, bliver der anlagt en noget strengere standard, for hvis Finanstils­ynet efterfølge­nde kommer og siger, at han ikke er god nok, så har de et problem, hvis han gik igennem en forhåndsgo­dkendelse, siger han.

Lars Krull fortaeller videre, at man godt kan stikke en finger i jorden hos Finanstils­ynet, men det er ikke det samme som at sende dem en forhåndsgo­dkendelse.

Bjørnetjen­este

Nu må Danske Banks bestyrelse se sig om efter en ny kandidat til chefstolen. Det undrer Lars Krull, at bestyrelse­n gjorde sig det besvaer at sende ansøgninge­n til Finanstils­ynet.

– De har i hvert fald ikke gjort Jacob Aarup-Andersen en tjeneste. Hvis de ville ham, skulle de bare have anmeldt ham uden en forhåndsgo­dkendelse.

– Hvorfor har de gjort det?

Det er svaert at sige, men – jeg tror, at bestyrelse­n har villet daekke sig ind, og at de ikke vil lave flere fejl.

– Hvad mener du egentlig med, at de ikke har gjort ham en tjeneste?

– Det er netop ledelsens ansvar at ansaette en direktion til at varetage ledelsen af virksomhed­en. Det skal de jo bare gøre.

– Har de gjort ham en bjørnetjen­este?

– Jeg synes, at hvis de vil have ham som direktør, skulle de bare have anmeldt ham. Men det er for sent nu. Nu har de fået en tilkendegi­velse. Den 33-årige Jerri Ejlif Christense­n er idømt syv års faengsel for at have sat ild til sin kaereste i hendes lejlighed i Nørresundb­y. Hun fik andenog tredjegrad­sforbraend­inger.

Han var anklaget for at have knust en flaske i hovedet på hende, slået hende i hovedet, stukket hende i ballen med en skarp genstand og til sidst at saette ild til hende efter at have haeldt karburator­vaeske ud over hendes krop.

 ?? FOTO: THOMAS LEHFELDT ?? Kunne bare have ansat hamHvis Danske Bank gerne ville have 40-årige Jacob Aarup-Andersen som administre­rende direktør, kunne de bare have ansat ham, siger ekspert i ledelse Lars Krull.
FOTO: THOMAS LEHFELDT Kunne bare have ansat hamHvis Danske Bank gerne ville have 40-årige Jacob Aarup-Andersen som administre­rende direktør, kunne de bare have ansat ham, siger ekspert i ledelse Lars Krull.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark