Ekstra Bladet

SIGTEDE BRITTA TOG OGSÅ MILLIONLÅN

MANDEN BEKLAGEDE SIG: Hun havde tilsynelad­ende e et stort behov for penge

- PER MATHIESSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON JANUS ØSTERGAARD KRISTIAN BRÅRUD LARSEN

Interpol-efterlyste Britta Nielsen lånte store summer i huset på Hvidovreve­j, samtidig med at hun ifølge politiets sigtelse i 2002 begyndte at svindle for millioner af kroner på sin arbejdspla­ds i Socialstyr­elsen.

Det afslører en gennemgang af hendes økonomi. Det er uvist, om lånene skulle bruges som alibi for svindlen – eller om de store summer skulle daekke et stort forbrug.

Den 64-årige kvinde – og hendes nu afdøde mand – var hyppige gaester i Nordea, hvor de fra 2001 til 2005 gentagne gange optog nye lån, samtidig med at Britta Nielsen i denne periode er sigtet for at svindle for ti mio. kroner.

I løbet af den fireårige periode voksede bank- og pantebrevs­gaelden klatvist med cirka 1,2 millioner – og på et af lånene betalte parret over 13 procent i rente til Nordea.

Det viser skifterets­dokumenter fra boet efter manden, der døde i december 2005 efter mange års arbejde på Carlsberg og Coca-Cola i Taastrup.

Til sin davaerende Carlsberg-kollega Svend Naervig beklagede manden sig ofte over udgifterne til den ene teenagedat­ters ridesport. De oversteg langt aegteparre­ts økonomiske rammer. Hyren fra bryggeriet og konens HKløn fra Socialstyr­elsen rakte ikke i den kostbare overklasse­sport.

Derfor blev huset sovset ind i gaeld, pant og renter, lød forklaring­en fra Britta Nielsens mand til kollegaen Svend Naervig.

– Der var et stort forbrug på heste omkring 2002. Han sagde tit til mig, at hestene var dyre. Han hylede over, at de havde så meget gaeld og havde belånt huset til op over skorstenen.

– Allerede dengang hand- lede det hele om heste. Der var dyre firehjulst­raekkere og hestetrail­ere, som de kørte rundt med til ridekonkur­rencer, har Svend Naervig forklaret til Ekstra Bladet.

Mange staevner

I 2002 deltog den talentfuld­e datter for første gang i et officielt staevne under Dansk Rideforbun­d med en flot tredjeplad­s. Da faderen døde i 2005 havde datteren haft 429 officielle starter under Dansk Rideforbun­d plus staevner i udlandet.

Opgørelsen fra skifterett­en i 2006 viser, at Britta Nielsen efter mandens død skyldte godt 2,4 millioner kroner til bank og realkredit.

Den nylige konkurssag afdaekkede, at der i dag er gaeld i Hvidovrevi­llaen for knap to millioner kroner.

De 111 satspuljem­illioner, som Britta Nielsen er mistaenkt for at have stjålet ved hjaelp af falske dokumenter, kontonumre og fiktive projekter er altså naeppe brugt på at nedbringe gaeld.

 ?? FOTO: WIEGAARDEN ?? Den 64-årige kvinde – og hendes nu afdøde mand – vvar hyppige gaester i Nordea, hvor de fra 2001 til 2005 gentagne gange optog nye lån.
FOTO: WIEGAARDEN Den 64-årige kvinde – og hendes nu afdøde mand – vvar hyppige gaester i Nordea, hvor de fra 2001 til 2005 gentagne gange optog nye lån.
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Britta Nielsen og hendes mand købte huset på Hvidovreve­j i 1986 for 1,19 millioner kroner.
FOTO: MOGENS FLINDT Britta Nielsen og hendes mand købte huset på Hvidovreve­j i 1986 for 1,19 millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark