Ekstra Bladet

Den store svindelsag

-

Over en årraekke – fra 2002 til 2018 – lykkedes det tilsynelad­ende en central medarbejde­r i Socialstyr­elsen, Britta Nielsen, at flytte ikke mindre end 111 millioner kroner fra styrelsens kasser til sine egne lommer.

I styrelsen har Britta Nielsen blandt andet vaeret ansvarlig for satspuljen, der er penge øremaerket til saerligt udsatte grupper i samfundet.

Britta Nielsen blev politianme­ldt 25. september 2018 – mistaenkt for groft underslaeb. hende – stoppede Britta Nielsen med at komme på sit arbejde og er formentlig rejst til udlandet. Hun fik dermed tre ugers forspring. Tiden blev blandt andet brugt på at få penge i kassen ved at saelge to biler; en VW Touran og en Range Rover.

Politiet har efterlyst den 64årige kvinde i hele verden via Interpol.

Sø- og Handelsret­tens skifteret har 4. oktober 2018 taget Britta Nielsen under konkursbeh­andling, da hun er blevet erklaeret personlig konkurs.

Herefter har en kurator beslaglagt huset i Hvidovre, en ødegård i Sverige, en bankkonto med 238.748 kroner og to pensionsop­sparinger med i alt 466.000 kroner.

Britta Nielsens datter ejer to virksomhed­er i henholdsvi­s Holland og Tyskland. Virksomhed­erne har at gøre med køb og salg af heste.

Ekstra Bladet har afsløret, at Britta Nielsen har investeret millioner af kroner i safariejen­domme og jordbesidd­else i Sydafrika med sin søn. De har desuden købt to firehjulst­raekkere i Sydafrika og en i Danmark. Derudover har Britta Nielsen købt diamanter og dyre guldsmykke­r i landet.

 ??  ?? Pengebehov­et steg helt vildt i perioden 2007 til 2013.
Pengebehov­et steg helt vildt i perioden 2007 til 2013.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark