Ekstra Bladet

Gå aldrig alene

-

Kritikken af de københavns­ke jobcentre fortsaette­r, og det er der ikke noget at sige til, da kun mellem otte og ni procent af jobcentren­es medarbejde­re er uddannede socialrådg­ivere.

Det er altså langtfra sikkert, at man som borger møder en uddannet sagsbehand­ler, hvilket i vaerste fald kan få store konsekvens­er for fysisk og psykisk syge og for arbejdsløs­e.

Jobcentren­e sender desvaerre stadig mange fysisk og psykisk nedslidte i adskillige arbejdsprø­vninger, der ender med at gøre dem meget mere syge. Og det skønt alvorligt syge faktisk ifølge lovgivning­en er omfattet af en såkaldt standbyord­ning til førtidspen­sion. Det sker, fordi nogle kommuner ikke kraever, at at ansatte skal vaere uddannet som socialrådg­ivere for at arbejde på et jobcenter. Så kan det godt vaere, at medarbejde­re får et kursusforl­øb i samtalemet­oder og lovgivning, men jeg mener ikke, det er i orden, at borgeres forløb traekkes unødvendig­t ud.

Her er en raekke råd til borgere, der havner i systemet:

Gå ikke alene til møde. Få altid dokumentat­ion for, hvad der er vedtaget. Søg aktindsigt, og undersøg, hvad kommunen har fået af oplysninge­r fra din laege. Husk at få juridisk lovgivning af en, der er på din side. Pres altid på, så din sagsbehand­ling kommer hurtigere igennem og ikke traekker ud i årevis.

Rune Olsen

Kastrup Hvad er formålet med politiets fotovogne? Lad mig starte med at understreg­e, at jeg går ind for, at man overholder faerdselsr­eglerne. Og hvis ikke man gør det, så må man tage straffen, som gerne må vaere hård.

Men: Jeg har som kørende saelger tilbagelag­t 165.000 km over de sidste to år på kryds og tvaers af landet. Det, der undrer mig mest, er, at jeg gang på gang har hørt og laest politiet sige, at deres indsats med fotovogne ikke handler om at tjene penge, men om at skabe trafiksikk­erhed. Den påstand er meget svaer at genkende, når man ser de steder, de vaelger at placere deres fotovogne.

Senest undrer deres beslutning om stort set dagligt at have fotovogne på Øresundsbr­oen (Peberholme­n) mig meget. Jeg har pendlet på broen de sidste syv år hver eneste dag, og jeg har aldrig oplevet en ulykke.

Når jeg googler det, kan jeg finde ganske få ulykker – de fleste er et resultat af glat føre og/eller vejrforhol­d.

På trods af det har de som sagt haft fotovogne på forbindels­en stort set dagligt de seneste to måneder. Øresundsbr­oen er mere sikker end de fleste motorveje. Der er ingen vejkryds, tilkørsler, frakørsler, eller andre aendringer i vejens forløb, der kan udgøre en sikkerheds­risiko, så hvorfor den overdrevne indsats? Hvis altså ikke, det er for at skrabe penge ind til ’kaffekasse­n’.

Jeg mener bare, at der må da vaere nogle farlige kryds eller områder med legende børn, hvor fotovognen­e kan skabe mere sikkerhed. Men så tjener vognen jo nok ikke lige så mange penge.

Og nej, jeg har ikke selv modtaget en fartbøde. Jeg skriver udelukkend­e, fordi jeg synes, at vognene enten skal vaere, hvor de skaber mest sikkerhed eller også må politiet mande sig op og sige, ’o.k., vi gør det for at tjene så mange penge som muligt.’

Lars Mørch

Svedala

Sverige

Der må da vaere nogle farlige kryds eller områder med legende børn, hvor fotovognen­e kan skabe mere sikkerhed

 ?? FOTO: JANUS ENGEL ?? Rune Olsen har en raekke gode råd, hvis du skal til møde på dit jobcenter.
FOTO: JANUS ENGEL Rune Olsen har en raekke gode råd, hvis du skal til møde på dit jobcenter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark