Ekstra Bladet

Dyr grøn omlaegning

-

De seneste måneder har politikern­e overgået hinanden i, hvor meget danskerne skal stå for den grønne omstilling, som nu naermest er blevet guddommeli­g.

Til trods for, at vi kun er 5,6 millioner indbyggere og kun står for en promille af verdens CO2-udslip, synes man, at vi skal gå foran og betale for alverdens omstilling­er. Vi må ikke spise kød, vi må ikke varme vores boliger op med braendeovn­e, heller ikke her på landet, hvor vi har faeldet traeet selv.

Vi må ikke bruge olie, naturgas, diesel eller benzin. Nej, nu skal vi købe meget dyre elbiler, som mange slet ikke vil have råd til at købe. Taxavognma­end skal indkøbe elbiler, så det bliver meget dyrt at køre i taxa. Busselskab­erne skal købe elbusser – jeg tør ikke taenke på, hvad en busbillet vil koste.

Desuden vil staten mangle cirka 80 milliarder i afgifter, hvilket vil gå ud over velfaerdss­taten. Det bliver meget dyrt at vaere dansker.

Naeste år skal Danmark vaere vaert for et internatio­nalt, grønt topmøde, hvor man drøfter FN’s klimapanel­s triste rapport om jordens snarlige undergang, hvis ikke vi køber os fattige i grøn omstilling.

I den anledning vil jeg vaedde min gamle hat på, at der ikke vil blive naevnt et eneste ord om den store befolkning­seksplosio­n ude i den tredje verden.

Det er det allerstørs­te problem for vores jordklode.

Ingrid L. Hansen

Hulvej 15

Thurø

 ?? FOTO: NANNA NAVNTOFT ?? Den grønne omstilling vil koste staten milliarder i mistede afgifter, og det vil gå ud over velfaerdss­taten, frygter Ingrid L. Hansen.
FOTO: NANNA NAVNTOFT Den grønne omstilling vil koste staten milliarder i mistede afgifter, og det vil gå ud over velfaerdss­taten, frygter Ingrid L. Hansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark