Ekstra Bladet

Saul’Canelo’Álvarezhar­skrevet underpålid­tafendrømm­ekontrakt,tiltrodsfo­rathanblev dømtfordop­ingtidlige­repååret 2.350.000.000 kr.

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

2,35

Det er beløbet, som stjernebok­seren Canelo Álvarez som minimum kan se frem til i løbet af de naeste fem år.

Mexicanere­n blev godt nok dømt for testet positiv for brug af det ulovlige stof clenbutero­l i februar, men det har ikke skraemt den fremadstor­mende amerikansk­e sportsstre­amingtjene­ste DAZN fra at spraenge banken for at få verdens bedste mellemvaeg­tsbokser på skaermen.

Saul Álvarez er en del af den tidligere topbokser og nuvaerende promotor Oscar de la Hoyas stald, Golden Boy Promotions, der har samarbejde­t med HBO de sidste 45 år, men fremover er det altså DAZN, der har rettighede­rne til at vise mexicanere­ns knytnaever i aktion. milliarder danske

Gaelder for 11 kampe

kroner. Første chance for at vise at han er pengene vaerd, får Álvarez 15. december, hvor aftalen for første gang kommer i effekt.

Her tager han et skridt op på vaegtstige­n og prøver kraefter med supermelle­mvaegt og engelske Rocky Fielding i Madison Square Garden i New York.

Aftalen gaelder for 11 opgør, og beløbet på 2,35 milliarder kroner er et minimumsbe­løb, der altså kan stige yderligere. Sandsynlig­vis afhaengigt af hvilke modstander­e der venter for mexicanere­n.

Den store kontrakt kommer blot en måneds tid efter, at 28-årige Álvarez besejrede kasakhiske Gennady Golovkin i et stort anlagt møde i Las Vegas, der var udsat på grund af en dopingkara­ntaene på et halvt år. Ved den lejlighed overtog han både Golovkins WBA- og WBC-baelte.

Ifølge amerikansk­e ESPN er aftalen den største for en sportsatle­t nogensinde – også bedre end baseballsp­illeren Giancarlo Stantons 13årige kontrakt med New York Yankees, der ’kun’ sikrede amerikaner­en lidt over to milliarder.

Promotor Oscar de la Hoya er da også ganske tilfreds på sin boksers vegne.

– Canelo er den bedst betalte atlet i verden. Han er ekstremt glad, siger han til ESPN.

Aftalen er også godt nyt for fans med hang til tørre taesk. Den betyder således, at seere ikke laengere skal betale lidt over 500 danske kroner for at se de enkelte kampe.

Ifølge amerikansk­e ESPN er aftalen den største for en sportsatle­t nogensinde

Kan spare penge

I stedet koster det lige omkring 65 kroner om måneden at sikre sig adgang til tjenesten. Og Saul ’Canelo’ Álvarez tillader sig ligefrem at påstå, at det var vigtigere for ham, at hans fans kan spare penge, end at han kan se frem til mere end to milliarder kroner over fem år.

– Det vigtigste for mig var at give fansene muligheden for at se mig uden at skulle betale 400-500 kroner for mine kampe med pay per view. Det var det vigtigste – mere vigtigt end hvad jeg selv tjener, forklarer han til ESPN.

Det kan man så tro på eller lade vaere.

DAZN er ikke tilgaengel­igt i Danmark – kun i Tyskland, Østrig, Italien, Canada, Japan, Schweiz og USA.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX / AP ?? Saul Álvarez (tv.) er en del af den tidligere topbokser og nuvaerende promotor Oscar de la Hoyas stald.
FOTO: RITZAU SCANPIX / AP Saul Álvarez (tv.) er en del af den tidligere topbokser og nuvaerende promotor Oscar de la Hoyas stald.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark