Ekstra Bladet

Jeg havde det på fornemmels­en

Lukas Lerager greb chancen med begge haender, da han endelig fik lov til at starte inde på landsholde­t

- POUL FERDINAND MADS GLENN WEHLAST pf@eb.dk; mgw@eb.dk

Selvom han har vaeret fast inventar i Åge Hareides landsholds­trupper, så er det nok de faerreste, der har haft en fornemmels­e af, hvad man egentlig kan forvente af Lukas Lerager i rødt og hvidt.

Hånden på hjertet er det nok kun de faerreste, der ser med, når han optraeder for Bordeaux i den franske liga, og indtil tirsdagens 2-0 sejr over Østrig i Herning, var det blot blevet til fem korte indhop på nationalma­ndskabet.

Og der var naeppe nogen, som kunne forudse, at han ville krone en staerk indsats med en scoring, der kandiderer til årets mål på landsholde­t.

En kliché

Altså lige undtagen hovedperso­nen selv.

– Jeg snakkede med min bedste ven i går (mandag), og jeg havde på fornemmels­en, at jeg ville score. Det lyder lidt maerkeligt og som en kliché, når man har scoret. Men jeg havde en fornemmels­e af, at det ville komme i dag. Og det var jo rart, lyder det med et beskedent smil fra tirsdagens mand på MCH Arena.

– Han joker altid med, hvornår hattricket kommer, og så siger jeg, at man lige skal lave det første. Men han er god til at give mig selvtillid ligesom min kaereste, forklarer Lukas Lerager, der naeppe behøver ekstra braendstof til selvtillid­en i de kommende dage.

Er meget ydmyg

Men det er ikke lig med, at han nu vil banke i bordet for en plads i startopsti­llingen.

– Jeg tager det dag for dag og er meget ydmyg. Jeg har altid vaeret vant til at skulle kaempe for tingene, og de, der spiller på min position, spiller i større klubber, end jeg gør. Nu skal jeg fokusere på Bordeaux og få en god saeson dernede, siger Lerager, der dog først vil give sig selv lov til at nyde sin drømmedebu­t i startopsti­llingen.

Adrenaline­n kører rundt

– Jeg tror lige, jeg skal hjem og sunde mig. Adrenaline­n kører lidt ekstra rundt i kroppen i dag. Det er skønt at kunne vaere et forbillede for andre, for jeg har jo selv vaeret der, siger Lerager, der er helt afklaret med, at han har skullet vente så laenge på sin chance.

– Det bliver man nødt til. Det er et supergodt landshold med supergode spillere på de positioner, jeg spiller på. Så når man endelig får chancen, så gaelder det om at slå til og ikke holde sig tilbage eller vaere bange for at spille.

Kriller i maven

Lukas Lerager lignede bestemt heller en bange mand mod Østrig, men før kickoff var han trods alt lidt ramt af situatione­n

– Jeg havde kriller i maven. Jeg vil ikke sige, at jeg var nervøs, for jeg har efterhånde­n spillet mange kampe – også store kampe for klubben. Men jeg havde lidt ekstra kriller i maven i dag, indrømmer midtbanesp­illeren, der dog for laengst havde fået styr på maven, da han scorede det, som han selv uden blusel kalder karrierens bedste mål.

– Jeg får en god bold fra Pierre. Så ser jeg Yussuf ligge i mellemrumm­et ude til højre og tager en et-to med ham. Så ligger Pione der. Så tager jeg en et-to med ham, og så tager jeg chancen. Det gør jeg normalt ikke, for jeg plejer at vaere mere uselvisk. Men i dag tog jeg chancen, og det var dejligt at se den gå ind.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? – Jeg har altid vaeret vant til at skulle kaempe for tingene, og de, der spiller på min position, spiller i større klubber, end jeg gør, siger Lukas Lerager om chancen for at blive fast mand på landsholde­t.
FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX – Jeg har altid vaeret vant til at skulle kaempe for tingene, og de, der spiller på min position, spiller i større klubber, end jeg gør, siger Lukas Lerager om chancen for at blive fast mand på landsholde­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark