Ekstra Bladet

MÅSKE DET BEDSTE HOLD NOGENSINDE

Talentudvi­klingschef i DBU Flemming Berg ser store muligheder i det nuvaerende U21-landshold, der tirsdag bookede billet til EM-slutrunden

-

Det danske U21-landshold i fodbold er muligvis aldrig set bedre end det nuvaerende.

Sådan lyder det fra Flemming Berg, talentudvi­klingschef i Dansk BoldspilUn­ion (DBU), efter at holdet med en sejr tirsdag over Faerøerne kvalificer­ede sig til naeste års EM-slutrunde.

– Spillernes individuel­le kvaliteter er bedre, og deres topniveau er højere. De har muligvis ikke helt den samme rygrad og evne til at stå imod, når der er pres på, som det tidligere hold med spillere som eksempelvi­s Christian Nørgaard, Lasse Vigen og Andreas Maxsø havde.

Fjer i hatten

– Men vi ser meget store muligheder i den nuvaerende trup. Normalt er der to-tre U21-spillere på A-landsholde­t, men fremover kommer der til at vaere flere.

– Der er mange dygtige spillere her, der allerede har adresser i store, europaeisk­e klubber, siger Flemming Berg med henvisning til det hold, der tirsdag var på banen i Aalborg.

Det danske U21-landsholds kvalifikat­ion til naeste års EM-slutrunde er ikke kun en fjer i hatten for DBU, og det talentarbe­jde unionen laver.

Det er også vigtigt i forhold til spillernes egen udvikling, mener Flemming Berg.

Får erfaringer

– Når spillerne kommer afsted til sådan en slutrunde, så bliver de matchet på højeste niveau og kommer til at møde nogle dygtige hold.

– Det er vigtigt for dem at få de erfaringer, som en lang turnering som et EM giver dem, hvor man skal praestere, og der er pres på, siger han.

EM-billetten blev sikret med en 3-0-sejr over Faerøerne tirsdag. Den betød, at Danmark vandt sin kvalifikat­ionsgruppe.

DBU ser en stor vaerdi i, at U21-landsholde­t nu for tredje gang i traek har kvalificer­et sig til EM.

– Det er jo lige på det alderstrin, at spillerne er på vej til at tage det sidste skridt ind på den helt store scene, så for os er det altid en klar målsaetnin­g, at U21-holdene kvalificer­er sig, siger Flemming Berg.

Godt kollektiv

Landstraen­er Niels Frederikse­n glaeder sig til igen at skulle stå i spidsen for Danmark ved et U21-EM.

– Det er en meget, meget spaendende trup med en masse spillere, der har store individuel­le kvaliteter.

– Når det så er sagt, så skal vi stadig have fokus på at have et godt kollektiv, for det skal fungere, når man møder de bedste hold. Hvis vi kan kombinere det med spillernes kvaliteter, så har vi for alvor et godt hold, siger han.

Europamest­erskaberne i fodbold for U21-landshold afholdes i Italien og San Marino i juni 2019. Ritzau

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Alle gode gange 3Danmarks U21-landshold er klar til den tredje slutrunde på stribe.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Alle gode gange 3Danmarks U21-landshold er klar til den tredje slutrunde på stribe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark