Ekstra Bladet

NUL KRONER TIL MAGNUSSEN

ANDRE SCORER MILLIONER: Amerikansk mesterskab giver til gengaeld jobgaranti

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Udviklinge­n af den naeste Corvette er hovedårsag­en til, at Jan Magnussen har måtte traekke stikket i Danmark

Der fulgte en check på godt 16 millioner kroner med, da Will Power, Australien i slutningen af maj vandt USA's største motorløb, Indy 500.

Da Jan Magnussen natten søndag på Road Atlanta blev amerikansk sportsvogn­smester for fjerde gang, var der nul kroner i sejrsbonus.

– Der var ingen check til mig, da jeg er fastlønnet, fortaeller Jan Magnussen.

– En titel giver mig til gengaeld jobgaranti.

– Det er vigtigst for mig, siger Jan Magnussen, der fortsat har et år tilbage af den seneste kontrakt med Corvette.

Nyt reglement

En kontrakt som siden 2004 bare er blevet forlaenget og forlaenget. Det vil den nuvaerende også blive, da Jan Magnussen sideløbend­e med Le Mans og det amerikansk­e sportsvogn­smesterska­b, som lige baerer navnet Weathertec­h Sportscar Championsh­ip, er dybt involveret i udviklinge­n af den naeste Corvette.

Arbejdet er blevet forsinket af, at et nyt reglement lader vente på sig, fordi saesonen for sportvogne­nes VM ikke laengere skal følge kalenderen, men fodboldens efter/forår-kalender.

Udviklinge­n af den naeste Corvette er hovedårsag­en til, at Jan Magnussen har måtte traekke stikket i Danmark og forlader Danish Thunderspo­rt Championsh­ip-serien.

Gammel flyveplads

Derudover vil Corvette foruden 24 timers løbet på Le Mans også til at deltage i udvalgte VM-løb med en enkelt bil.

Når VM-serien i foråret vil vende tilbage til Sebring, vil VM-afdelingen blive opvarmning­sløb til det klassiske 12 timers løb på den gamle flyveplads fra 2. verdenskri­g.

Så der er nogle kørere som fredag skal køre et 1000 miles løb, inden de skal fortsaette med 12 timers løbet.

Forinden har Jan Magnussen vaeret i aktion i 24 timers løbet i Daytona, hvor han i år kan glaede sig over, at nytårsafte­n falder på en mandag, fordi den første weekend i et nyt år bruges til som testdage, og tidligere har den danske veteran måtte skippe nytårsafte­n for at kunne nå rettidigt frem.

 ?? FOTO: RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE ?? Ingen bonusJan Magnussen og Antonio Garcia må ’nøjes’ med at glaede sig over at vaere blevet mestre. Der fulgte nemlig ingen kontant bonus med titlen.
FOTO: RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE Ingen bonusJan Magnussen og Antonio Garcia må ’nøjes’ med at glaede sig over at vaere blevet mestre. Der fulgte nemlig ingen kontant bonus med titlen.
 ?? FOTO: RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE ?? Den gule Corvette, som Jan Magnussen kørte til et mesterskab for fjerde gang, har i USA den samme status som den røde Ferrari i Italien.
FOTO: RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE Den gule Corvette, som Jan Magnussen kørte til et mesterskab for fjerde gang, har i USA den samme status som den røde Ferrari i Italien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark