Ekstra Bladet

100 MIO. KR. ER

INTENS JAGT PÅ SVINDELSIG­TEDE BRITTAS PENGE:

- THOMAS GÖSTA SVENSSON PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JONAS SKOV NIELSEN tgs@eb.dk; pma@eb.dk; kbl@eb.dk; skov@eb.dk

Politiet arbejder lige nu i døgndrift for at saette kløerne i Anna Britta Troelsgaar­d Nielsen, der er sigtet for at svindle Socialstyr­elsen for mindst 111 millioner kroner.

Alt imens foregår et lige så intenst arbejde hos kurator Boris Frederikse­n fra Kammeradvo­katen. Han er sat i spidsen for den gruppe af specialist­er, der skal opspore de 111 millioner, for at så mange vaerdier som muligt kan komme tilbage til statskasse­n.

Jagten foregår både herhjemme og i udlandet

Kurator Boris Frederikse­n

– Jagten foregår både herhjemme og i udlandet, fortaeller Boris Frederikse­n.

– Vi arbejder med at identifice­re og sikre aktiver således, at de kan blive anvendt til at daekke kreditorer­nes tilgodehav­ender. I den forbindels­e kigger vi både på Danmark og udlandet. Af hensyn til ikke at bringe formålet med vort arbejde i fare kan jeg dog ikke sige noget konkret om, hvad vi arbejder med, og hvor vi kigger, siger han.

Boris Frederikse­n og hans hold kan som udgangspun­kt beslaglaeg­ge vaerdierne over alt i verden

Og der er nok at gå efter. En opgørelse Ekstra Bladet har foretaget af de køb mv., Britta Nielsen med sikkerhed har foretaget de senere år, afslører, ’kun’ forbrug for knap 11 millioner kroner. Dermed resterer der 100 millioner kroner.

Millioner i ridesport

En del af de penge er med sikkerhed forduftet på forbrug som tøj, rejser, restaurant­besøg og anden luksus, der ikke kan realiseres.

Det er dog ret sikkert, at der er isaer to pengespor, der med garanti gemmer på flere millioner. Det ene er ridesport, hvor Britta Nielsens datter har redet på højt niveau, og så Britta Nielsens ageren i Sydafrika.

Hvis Britta Nielsen ikke kun har brugt pengene på sig selv, men også givet gaver eller andre begunstige­lser til sin omgangskre­ds, så har kurator også mulighed for at inddrage disse vaerdier.

Boris Frederikse­n og hans hold kan som udgangspun­kt beslaglaeg­ge vaerdierne overalt i verden, men det er ikke sikkert, det enkelte lands lovgivning anerkender det. Derfor venter der et stort og komplicere­t arbejde forude for at finde så mange af de 111 millioner som muligt.

Gaver kan også inddrages

 ?? PRIVATFOTO ?? To pengesporD­er er isaer to pengespor, der med garanti gemmer på flere millioner. Det ene er ridesport, hvor Britta Nielsens datter har redet på højt niveau, og så Britta Nielsens ageren i Sydafrika.
PRIVATFOTO To pengesporD­er er isaer to pengespor, der med garanti gemmer på flere millioner. Det ene er ridesport, hvor Britta Nielsens datter har redet på højt niveau, og så Britta Nielsens ageren i Sydafrika.
 ?? PRIVATFOTO ?? Under Britta Nielsens håndbygged­e sydafrikan­ske himmelseng var der støbt et pengeskab ned i betonen.
PRIVATFOTO Under Britta Nielsens håndbygged­e sydafrikan­ske himmelseng var der støbt et pengeskab ned i betonen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark