Ekstra Bladet

Familie følte sig truet

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

En 54-årig mand fra Brabrand blev ved Retten i Aarhus torsdag idømt to år og tre måneders ubetinget faengsel for besiddelse af en skarpladt Beretta 7,65 mm pistol.

Pistolen blev 4. juni 2018 fundet af politiet i forbindels­e med ransagning på et autovaerks­ted på en nedlagt landejendo­m i Harlev, som den 54-årige igennem 20 år har lejet.

Den 54-årige erkendte besiddelse­n af pistolen, men mente, at der alene var tale om en mindre alvorlig overtraede­lse af våbenloven, hvorimod det var anklagemyn­dighedens påstand, at besiddelse­n af skydevåbne­t var sket under saerligt skaerpende omstaendig­heder, og at besiddelse­n derfor var omfattet af straffelov­ens paragraf 192 a.

Seniorankl­ager Rasmus Gyldenløve fortaeller til Ekstra Bladet, at han er tilfreds med dommen.

– Inden for normale omstaendig­heder koster det lige praecis to år og tre måneders faengsel at vaere i besiddelse af et skydevåben med ammunition på et ikke offentligt tilgaengel­igt sted, så det er helt skemalagt. Det var også min påstand.

I retten havde den 54-årige mand mange forskellig­e forklaring­er på, hvorfor han havde anskaffet pistolen.

– Tidligere udtalte han, at han havde købt våbnet, da hans familie følte sig truet. Torsdag forklarede han dog, at han havde talt med en ukendt saelger om, at han gerne ville have et våben, som han kunne gå på med og skyde fugle.

Retten valgte dog ikke at laegge vaegt på forklaring­en, og derfor kom de også frem til, at der var en naerliggen­de risiko for anvendelse af våbnet, jagt siger Gyldenløve.

Ifølge seniorankl­ageren indikerede den 54-årige mand ikke umiddelbar­t, at han ville anke dommen.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Det var denne type pistol, en Beretta 7,65 mm, som politiet fandt hos en 54-årig mand på et autovaerks­ted på en nedlagt landejendo­m i Harlev.
FOTO: RITZAU SCANPIX Det var denne type pistol, en Beretta 7,65 mm, som politiet fandt hos en 54-årig mand på et autovaerks­ted på en nedlagt landejendo­m i Harlev.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark