Ekstra Bladet

Personale haevede ulovligt penge fra syg brors konto

POLITIKER I STRID MED PLEJECENTE­R: Omfattende fejl i Kerteminde Kommune

- ANDERS ZACHO azk@eb.dk

Rod i regnskabet, fejl i proceduren og ulovlige kontanthae­vninger.

Da lokalpolit­ikeren Claus Jensen fra byrådet i Kerteminde Kommune i sommer blev vaerge for sin handikappe­de bror, fik han sig en ubehagelig overraskel­se.

Ved gennemgang af broderens konto gik det nemlig op for socialdemo­kraten, at Syvstjerne­n, det plejecente­r i Munkebo, hvor broderen Carsten er bosat, gentagne gange havde haevet penge på hans kreditkort i et år – uden at have den fornødne fuldmagt.

Politianme­ldt

Da Claus Jensen 30. juni i sommer kørte hen til broderens lejlighed for at konfronter­e plejeperso­nalet, var det på anmodning fra banken, der flere gange havde oplevet at måtte afvise netop plejeperso­nalet, når de ville haeve penge på broderens kort uden en fuldmagt.

Men i stedet for at få broderens kreditkort udleveret, som han reelt var berettiget til, endte besøget med, at Claus Jensen blev politianme­ldt for trusler mod personalet. En sag, der efter seks ugers suspenderi­ng fra jobbet i byrådet blev droppet af Fyns Politi, da der ikke var beviser for noget strafbart.

– Jeg har ikke gjort andet end at hente haevekorte­t, så vi kunne få et overblik over den økonomiske situation, som banken havde bedt om. Jeg kan kun afvise, at jeg har truet nogen, siger Claus Jensen til Ekstra Bladet og fortsaette­r:

– Det, der er sket, er ulovligt fra kommunens side, og derfor står jeg frem med historien. Der kan jo vaere andre borgere i Kerteminde Kommune, som har oplevet det samme. Det har taget på mine kraefter, isaer når det drejer sig om min familie, understreg­er han.

Bilag mangler

Problemern­e stopper dog ikke her.

Claus Jensen søgte indsigt og informatio­n om de penge, der flittigt er blevet haevet på broderens konto siden sommeren 2017. Her kunne han konstatere, at kommunens interne retningsli­njer om, at ethvert bilag skal underskriv­es af to medarbejde­re, heller ikke er blevet fulgt.

Der mangler også bilag for 1398 kroner, fortaeller det skuffede byrådsmedl­em, der mangler svar på hele sagsforløb­et fra Kerteminde Kommune.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark