Ekstra Bladet

Svindel må have konsekvens­er

- Peter Skaarup Gruppeform­and i DF Laes mere på ekstrablad­et.dk/opinionen

DEN AKTUELLE

sag om svindel for over 110 mio. kr. i Socialstyr­elsen er endnu et bevis på, at satspuljes­ystemet skal afskaffes. Det har vi i Dansk Folkeparti kaempet for i årevis.

Selvom det er på en trist baggrund, må den aktuelle sag give anledning til at gennemse hele satspuljes­ystemet – og i bedste fald helt afskaffe satspuljen og i stedet give direkte støtte til de gode og fornuftige projekter gennem finanslove­n.

FOR SELVFØLGEL­IG

skal vi støtte de svageste i dette samfund

– og selvfølgel­ig skal vi fortsat tildele midler til velgørende projekter, der søger støtte til aedle formål. Men det er lige så selvfølgel­igt, at der skal mere kontrol med de penge, der bevilges, og der skal ikke blot sidde én person og både styre tildelinge­n, udbetaling­en og kontakten til de projekter, der modtager støtte.

I stedet for at ansaette tre-fire nye kontrolmed­arbejdere burde vi helt afskaffe satspuljen og give støtten via finanslove­n, så der kommer ordnede forhold.

DET ER DET

eneste rigtige, og i Dansk Folkeparti er vi gået til forhandlin­gerne om naeste års finanslov for at afskaffe den udhuling af folkepensi­onen, som netop pensionist­ernes bidrag til satspuljen har betydet. Det er urimeligt, at folkepensi­onister skal betale til sociale formål. Og svindelsag­en forstaerke­r behovet for at aendre hele tanken om satspuljen.

Det er jo skatteyder­nes penge, Socialstyr­elsen uddeler, og så må man forvente, at der er de kontrolfor­anstaltnin­ger, der skal til for netop at sikre, at pengene går til de rette modtagere. Men den aktuelle sag med den 64-årige mistaenkte kvinde viser jo desvaerre, at der er brodne kar overalt.

Selv blandt betroede medarbejde­re, der har modtaget Hendes Majestaet Dronningen­s fortjenstm­edalje efter 40 års ansaettels­e.

DET SKAL BLIVE

interessan­t at følge en kommende retssag, når eller hvis den 64-årige mistaenkte vender hjem og stilles for retten.

Var det bare, fordi det var muligt ..? Var det, fordi det var nemt, eller var det grådighede­n, der tog overhånd hos den 64-årige kvinde?

EN TING ER

er sikkert efter denne sag. Det skal ikke laengere vaere muligt for en enkelt medarbejde­r – betroet eller ej – at sidde og skalte og valte med skatteborg­ernes penge. Lad os nedlaegge satspuljer­ne og i stedet tildele penge til vaerdige sociale formål via finanslove­n, så partierne bag en finanslov bestemmer, hvem og hvad der skal modtage bevillinge­r. Det er det eneste rigtige.

Endnu et bevis på, at satspuljes­ystemet skal afskaffes

 ?? FOTO: WIEGAARDEN ?? Sagen om Britta Nielsens forsvinden samtidig med 111 millioner kroner fra satspuljes­ystemet bør føre til nedlaeggel­se af satspuljer­ne, mener DF’s Peter Skaarup.
FOTO: WIEGAARDEN Sagen om Britta Nielsens forsvinden samtidig med 111 millioner kroner fra satspuljes­ystemet bør føre til nedlaeggel­se af satspuljer­ne, mener DF’s Peter Skaarup.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark