Ekstra Bladet

Bidrager pensionska­sser til skattesnyd?

- Else Skovløber Skovvejen 34 Skibby

Kapitalfon­den Macquarie var angivelig hovedarkit­ekt bag tyveriet mod europaeisk­e statskasse­r, udbytteska­ndalen til mere end 410 milliarder kr. Afsløringe­n af kynismen i deres tyveri er nok overvaelde­nde, men fonden har laenge vaeret kendt for ikke at ville betale skat. I Danmark var den i 12 år medejer af lufthavnen i Kastrup. Den trak milliarder af kroner ud som overskud, men betalte aldrig en krone i skat i Danmark. Pengene endte i skattely i Bermuda.

Derfor var det også chokerende, at store danske pensionska­sser som ATP, PKA og PFA valgte at samarbejde med denne slibrige fond i købet af TDC. Macquarie havde til huse i en bygning i Nordhavn sammen med 576 andre selskaber. Den typiske bosaetning for skattesky selskaber, selvom de forvalter milliarder. Derfor er det relevant at spørge: Bidrager ATP, PKA og PFA indirekte til skattesnyd?

Puha, ATP, PKA og PFA. Det er danskernes pensionspe­nge, I forvalter – og så gør I det sammen med en kapitalfon­d, der spekulerer i at stjaele det, borgerne betaler i skat. Hvordan sover I om natten? Vil I skille jer af med denne partner?

Frank Aaen København

Formand, Kritiske Aktionaere­r For bare 10-15 år siden ville det vaere utaenkelig­t, at DR1 sendte en så kontrovers­iel serie som ’Herrens veje’ om søndagen i primetime. Men serien er med god grund blevet en stor seersucces, som fortsaette­r dette efterår. Godt gået.

Endelig ser det ud til, at såvel et politisk flertal som DR har fundet deres ben at stå på. Et ståsted midt i den danske muld og en anerkendel­se af vores kristne vaerdigrun­dlag.

Efter at Danmark i årevis har vaeret på en sekularise­ret glidebane med blikket stift rettet mod den globale drøm og vaek fra det danske. En periode, hvor kristne vaerdier og nationale følelser er blevet sat i skammekrog­en.

Sandsynlig­vis blaeser der nye vinde, og der er lys forude. Se bare, hvordan brexit ryster EU’s grundvold og understreg­er vigtighede­n af hver nations identitet.

Ligeledes bør det i Danmark ikke laengere vaere tabu

Det kristne tema gør ’Herrens veje’ til et faengende familiedra­ma

at tale om, at samfundet bygger på kristne vaerdier.

Det kristne tema gør ’Herrens veje’ til et faengende familiedra­ma på højt niveau, hvor kristendom kolliderer med tidsånden og kirkepolit­iske strømninge­r såvel på hjemmefron­ten som i praesteemb­edet, hvor magtbalanc­e blandt praester og bisper forrykkes.

Lars Mikkelsen er velvalgt som praesten Johannes Krogh, der lever i et spaendings­felt. Både benhård patriark og karismatis­k, lidenskabe­lig troende. Serien er som skåret ud af virkelighe­dens dilemmaer i 2018. Husk at kigge med om søndagen.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Kapitalfon­den Macquarie var i mange år medejer af lufthavnen i Kastrup.
FOTO: FINN FRANDSEN Kapitalfon­den Macquarie var i mange år medejer af lufthavnen i Kastrup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark