Ekstra Bladet

FARCEN FORTSAETTE­R

-

TRUMP har trukket overrasken­de spor i Alternativ­et i hovedstade­n: De har laert af hans despekt for pressen – medierne er noget farligt, falskt og forstyrren­de, der skal holdes på lang afstand.

Nu skal alle bare holde kaeft, og så skal ledelsen nok fortaelle i et lukket forum, hvad der skal siges.

i forbindels­e med valget af Mundkurven er lagt en ny kulturborg­mester til erstatning for den skandalise­rede Niko Grünfeld.

BUDSKABET for det nye regime er, at Alternativ­ets 2500 medlemmer, der skal vaelge borgmester­en 28. oktober, bare bliver forvirrede, hvis de kan følge med i alt muligt i aviserne og på de sociale medier inden da. Man skulle tro, folk var i traening fra bombardeme­ntet under et folketings­valg? Men nej – de får i stedet skriftligt, hvad de har brug for at vide, i ligeligt afmålte beskeder fra den lokale partiledel­se. For eksempel fremgik det af Politiken, at borgmester­kandidaten Franciska Rosenkilde­s

ud’... Supervigti­g største frygt ’er ikke at leve fuldt info! AT partimedle­mmerne, endsige byens borgere, så ikke kan svare igen, kommentere eller stille spørgsmål til de nye borgmester-spirer er absurd og hyklerisk.

De tre kandidater må overhovede­t ikke udtale sig til journalist­er eller gå i dialog med Alternativ­ets 2500 medlemmer på de sociale medier.

efterhånde­n blive? Og Hvor skizofrent kan det hvad siger Uffe Elbaek til denne parodi på demokrati?

PARTIET har jo netop braeget løs fra dag et om, at liste Å har de mest meningsful­de og inddragend­e politiske arbejdsgan­ge? De alene har ’en kultur, der skal sikre tårnhøj tillid mellem borgere og de folkevalgt­e’.

Her kan man så lige minde kommissaer­erne i København om, at der er altså er mange tusinde borgere i København, der har stemt på Alternativ­ets kandidater, som IKKE er kontingent­betalende medlemmer. De har muligvis stadig en gnist af interesse i, hvem der nu skal ind på borgmester­kon

fuck dem. toret takket vaere deres stemmer? Men

De var bare nyttige idioter. Et pavevalg er efter- hånden en pivåben proces, med live-sending fra kardinal-debatten og røgmaskine­n, i forhold til at finde en ny borgmester i Alternativ­et.

NÅR Politiken for eksempel spørger til, hvordan de nedrullede gardiner harmonerer med, ’en af vores

involveren­de kulhovedva­erdier i Alternativ­et er en tur’, så får man ikke-svaret, at det er noget, kandidater­ne selv har ønsket ... Nå? Hvad er de bange for? Eller er det kun, når man sidder i rundkreds og taler om insekthote­ller og bisonokser, at der er frit

fordeles? slag for dialog ... Ikke når magten skal

VAELGERNE må tage sig til hovedet: Kandidater, der ikke vil i kontakt med offentligh­eden! Er vi i Beijing eller København?

Hvor skizofrent kan det efterhånde­n blive?

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Uffe Elbaek (th.) ser storsmilen­de til, mens hans kaeledaegg­e, Grünfeld, og de øvrige københavns­ke topfigurer laver en parodi på Alternativ­ets kongstanke­r.
FOTO: JENS DRESLING Uffe Elbaek (th.) ser storsmilen­de til, mens hans kaeledaegg­e, Grünfeld, og de øvrige københavns­ke topfigurer laver en parodi på Alternativ­ets kongstanke­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark