Ekstra Bladet

BREDAHLS STORE SORG Hård skaebne

Den tidligere bokser mistede i onsdags sin 24-årige søn, der led af den sjaeldne sygdom Duchennes muskeldyst­rofi, hvor muskelstyr­ken gradvis svaekkes

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Skaebnen har vaeret barsk ved den tidligere bokseverde­nsmester Johnny Bredahl.

Ikke nok med han blev ramt af en stor personlig deroute efter det voldsomme overfald i 2006, så har Johnny Bredahl nu også mistet sin syge søn.

24-årige Kristoffer døde onsdags.

Han led af muskelsygd­ommen Duchennes muskeldyst­rofi, der er en sygdom, i hvor muskelstyr­ken gradvis svaekkes.

– Det er trist og frygteligt, når ens børn dør først. Det er meget hårdt i mit hoved, siger en bevaeget Johnny Bredahl til Ekstra Bladet.

Dødsfaldet kommer dog ikke som det store chok for Johnny Bredahl og hans exkone Charlotte. Da Kristoffer var tre et halvt år, fik han konstatere­t muskelsygd­ommen.

Hjaelp til alt

Dengang spåede laegerne han måske ikke ville blive mere end 18 år. Nu levede han seks år laengere.

– Jeg kan huske, da han var meget lille, skaeldte jeg ham ud, fordi han ikke gik op ad trapperne. Men han kunne ikke, viste det sig, fordi han jo var syg.

– Kristoffer har ventet i 21 år på at dø. Det har vaeret trist for ham, at han konstant har haft behov for hjaelp. Hans hjerne fejlede intet, men han havde behov for hjaelp til alt, forklarer en tydelig berørt Bredahl.

Duchennes muskeldyst­rofi er en sjaelden sygdom, som ofte er medfødt. For Kristoffer­s vedkommend­e har han vaeret afhaengig af hjaelp til alt siden sit tredje år.

Johnny Bredahl fik Kristoffer sammen med sin første kone, Charlotte.

– Jeg tror, Kristoffer skal begraves på Frederiksb­erg. Det var der han blev født og voksede op fortaeller Johnny Bredahl.

Ser ikke tvillinger­ne

Johnny Bredahl er også far til tvillinger­ne Nanna og Sally, som han fik med sin anden kone, Jacqueline.

På hans krop er ingen i hvert fald i tvivl om, hvad de hedder og betyder for ham. For Bredahl har deres navne tatoveret på kroppen. Men den nu 50-årige Johnny Bredahl har ikke set sine tvillinger i mere end halvandet år. Han har heller ikke telefonisk kontakt med dem.

– Men jeg ved, at de nåede at besøge og se Kristoffer, kort tid før han døde, siger Johnny Bredahl, der håber, han på et tidspunkt får lov at se sine tvillinger igen.

Det er trist og frygteligt, når ens børn dør først. Det er meget hårdt i mit hoved

Det har vaeret trist for ham, at han konstant har haft behov for hjaelp

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? – Jeg tror, Kristoffer skal begraves på Frederiksb­erg. Det var der, han blev født og voksede op, fortaeller Johnny Bredahl.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE – Jeg tror, Kristoffer skal begraves på Frederiksb­erg. Det var der, han blev født og voksede op, fortaeller Johnny Bredahl.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Johnny Bredahl og sønnen Kristoffer tilbage i 2003.
FOTO: RITZAU SCANPIX Johnny Bredahl og sønnen Kristoffer tilbage i 2003.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark