Ekstra Bladet

RASEDE OVER RØDT

HÅRD STRAF: AaB går hele vejen for at få Jores Okores udvisning annulleret

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Jores Okore gav frit løb for sit raseri, da han nåede sidelinjen.

Fjerdedomm­er Mikkel Redder fik den fulde rulle af frustratio­ner fra AaB-forsvarere­n, der måtte have et velment klap på skulderen fra AaB’s traenertea­m, inden han kom ud af sit naermest trance-lignende raseri og luskede ned mod omklaednin­gsrummet med det, der lignede en raseri-tåre i øjenkrogen.

– Jeg var irriteret og frustreret. Det var voldsomt at give mig rødt i den situation. Allerede straffespa­rkskendels­en syntes jeg var tvivlsom… så der blev råbt lidt ad fjerdedomm­eren, erkendte Jores Okore, der efter slutfløjte­t havde fået pulsen lidt ned.

Og den rolige analyse efter badet var formentlig hjulpet godt på vej af den forbilledl­ige facon, som nordjydern­e lykkedes med at sikre sig et point takket vaere 2-2.

– At vi bliver straffet på den måde, forstår jeg slet ikke. Jeg føler ikke engang, at AGF-spilleren har mulighed for at nå frem til bolden, og så får jeg rødt, sukkede AaBforsvar­eren, der håber på, at han i lighed med Vejle-spilleren Viljormur Davidsen kan få held til at få udvisninge­n omstødt.

– Jeg regner med, at vi kan få udvisninge­n omstødt, sagde Okore, og sportsdire­ktør Allan Gaarde bekraefted­e, at AaB vil prøve at få stoppet en karantaene-dom.

– Vi vil gøre det nødvendige for at undgå en karantaene, sagde Allan Gaarde.

– Jeg synes ikke, der er frispark, og jeg er ikke sidste mand. Jeg spurgte dommeren, hvorfor han dømte straffespa­rk, men jeg fik ikke noget svar, og da jeg så fik det røde kort, sagde han, at jeg var bageste mand, sagde Jores Okore.

Hverdag igen

Jores Okore har vaeret en vaesentlig årsag til AaB’s gode saesonstar­t, hvor nordjydern­e kom staerkt i gang efter sommerpaus­en.

Siden den gode start i august er det imidlertid blevet hverdag for AaB, der kan se tilbage på en 5-0-sejr i Hobro – ellers rummer listen af Superliga-kampe tre nederlag og tre uafgjorte før turen til Aarhus.

Og i den sammenhaen­g lig-

Jeg føler ikke engang, at AGF-spilleren har mulighed for at nå frem til bolden

nede kampen i Smilets By en kaerkommen kickstart for AaB, der var bedste hold frem til udvisninge­n – og trods undertal i en time hjalp Jakob Rinnes redning på straffespa­rk AaB frem mod en helstøbt indsats, hvor hjemvendte Lucas Andersen virkelig trådte i karakter.

Og han var årsagen til, at AaB på kampens nøgle-dødbolde havde den afgørende skarphed.

Vigtigst var det, da Lucas Andersen huggede et projektil af et frispark fra 30 meter af sted efter 85 minutter. AGF-keeper Oscar Whalley kunne slet ikke forudse boldens bane og endte med at parere kuglen lige ud i trafikken i feltet.

Der dukkede Wessam Abou Ali op og sendte udligninge­n til 2-2 i nettet.

– Det er ikke tilfaeldig­t, at vi gør det så godt på dødboldene. Det er noget, som vi har arbejdet hårdt på, og Thomas Augustinus­sen og Jacob Friis har lagt en kaempeinds­ats i det arbejde. For halvandet år siden var vores stats på det område helt forfaerdel­ige. Nu er det vendt om, sagde cheftraene­r Morten Wieghorst.

Frispark på overligger­en

Blot to minutter inden kunne det vaere gået meget anderledes, da Tobias Sana sendte et frispark mod overligger­en, mens Jakob Rinne forgaeves forsøgte at nå kuglen, der tilmed ramte AaBkeepere­n efter at have ramt tvaerribbe­n.

Og det var også Andersens fod, der stod bag det hjørnespar­k, hvor Magnus Christense­n gjorde det til 1-1.

– De kaemper røven ud af bukserne i den her kamp, smilede Jores Okore.

– Jeg synes, at vi mod Brøndby viste god moral trods personlige fejl. Og jeg håber, at den her kamp lige giver det ekstra, så vi finder tilbage på sejrskurs.

 ?? FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN/RITZAU SCANPIX ?? Omdiskuter­et Der var drama for alle pengene i Ceres Park, da dommer Mads-Kristoffer Kristoffer­sen trak det røde kort og viste AaB’s Jores Okore ud.
FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN/RITZAU SCANPIX Omdiskuter­et Der var drama for alle pengene i Ceres Park, da dommer Mads-Kristoffer Kristoffer­sen trak det røde kort og viste AaB’s Jores Okore ud.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark