Ekstra Bladet

NY BOG AFSLØRER LØKKE BLAESTE PÅ KRISTIAN JENSEN

Finansmini­steren blev holdt uden for tophemmeli­ge forhandlin­ger om regeringsu­dvidelsen, beskrives det i ny bog

- JANUS ØSTERGAARD STEEN LARSEN

Da Lars Løkke Rasmussen var allermest i knae under sagen om sine dyre tøjbilag, reddede han med nød og naeppe livet i spidsen af Venstre ved at invitere Kristian Jensen indenfor i et såkaldt 'formandska­b'.

Men trods Løkkes erklaering om, at Jensen dermed var en del af den absolutte partitop, så har statsminis­teren efterfølge­nde ikke vaeret bleg for blaese højt og flot på kronprinse­n – til Kristian Jensens store frustratio­n.

Dette beskrives i en ny bog, 'For enhver pris', af Ekstra Bladets politiske kommentato­r Henrik Qvortrup og journalist Lars Trier Mogensen.

Jensens frustratio­n blussede ikke mindst op i begyndelse­n af november 2016. Her havde Løkke indledt et tophemmeli­gt forhandlin­gsforløb i Statsminis­teriet, hvor en regeringsu­dvidelse var eneste punkt på dagsordene­n.

Anders Samuelsens stålsatte krav om topskattel­ettelser havde skabt krise i blå blok, og Løkke havde derfor kastet sig ud i en redningsak­tion.

'Deltagerkr­edsen

'Kristian, jeg tror godt, at du ved, hvad der skal ske’

er fast. Fra regeringen forhandler Løkke og Claus Hjort, fra De Konservati­ve er det Søren Pape og Brian Mikkelsen, mens Liberal Alliance er repraesent­eret af Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll. I et par tilfaelde deltager Kristian Thulesen Dahl også.'

'Bemaerkels­esvaerdigt nok er Venstres naestforma­nd, udenrigsmi­nister Kristian Jensen, overhovede­t ikke involveret i sonderinge­rne. Han er end ikke orienteret om, at der forhandles for alvor', bliver det beskrevet i bogen.

Imens naermede Venstres landsmøde sig, og Kristian Jensen var efterhånde­n blevet meget utålmodig for at få en afklaring.

Greb telefonen

'Han er staerkt forundret over, at han intet hører fra manden, med hvem han jo officielt udgør 'formandska­bet' i partiet’, skriver Qvortrup og Trier Mogensen.

Derfor endte Kristian Jensen med at gribe telefonen og ringe til Lars Løkke.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark