Ekstra Bladet

VI GAD IKKE SE FINALEN

Den sidste ’Live’-udsendelse slog alle rekorder – på den dårlige måde

- JULIE KRAGH FOTO: LINDA JOHANSEN jukr@eb.dk

Forleden kunne Ekstra Bladet beskrive, hvordan DR’s seneste store satsning, musikprogr­ammet ’Live’, har slået alle rekorder. Desvaerre på den absolut vaerst taenkelige måde.

I over 20 år har der ikke vaeret et mindre set underholdn­ingsprogra­m fredag aften, viser en gennemgang af tal fra Kantar Gallup TV-Meter og Seer-undersøgel­sen.

Men netop som man troede, at det da umuligt kunne blive vaerre, så blev det netop det.

Dugfriske seertal viser nemlig, at kun 132.000 danskere fulgte finaleafsn­ittet fredag aften. Det er 57.000 faerre end ugen før og markant lavere end de i gennemsnit 285.000, der har fulgt med siden premieren i august.

Til sammenlign­ing har 1,5 millioner danskere i gennemsnit fulgt de 11 saesoner af ’X Factor’ hver eneste uge.

’Live’ kom da også saerdeles dårligt fra start, da programmet­s app brød sammen under den første udsendelse, hvilket fik frustrered­e fjernsynss­eere til at rase over det danskudvik­lede program.

Et helt andet fokus

DR’s underholdn­ingsredakt­ør, Jan Lagermand Lundme, har gentagne gangeunder­streget overfor Ekstra Bladet, atm å letmed familiepro­gram met i bedstesend­etid ingenlunde har vaeret at få mange seere.

– Der har ikke vaeret fokus at få kaempehøje seertal. Det har vaeret fokus at prøve noget af og at formidle musik på en ny måde. Når man gør det, ved man godt, at man tager en chance.

– Det havde selvfølgel­ig vaeret skønt, hvis der havde vaeret flere seere. Men programmet­s kvalitet fejler ikke noget, fastslog han senest fredag.

– Vil du betegne ’Live’ som en succes?

– Nej. Jeg vil betegne det som en succes inden for at prøve noget nyt af. Men hvis du ser på seertallen­e, er det klart, at det ikke er en succes.

En billig kopi

Ekstra Bladets film- og tv-anmelder, Henrik Queitsch, var da heller ikke overrasket over, at fjernsyns-seerne i den grad har fravalgt at se ’Live’ som del af fredagshyg­gen.

– Det fungerer simpelthen ikke. Alle kan gennemskue, at det bare er en billig kopi af ’X Factor’.

– Sanne Salomonsen og Lina Rafn fungerer ikke sammen som dommere. De har ingen kemi og er alt for søde og paene. Og de medvirkend­e er ikke saerlig interessan­te. Det er ganske enkelt dårligt tv, lød dommen fredag.

Sanne Salomonsen og Lina Rafn har dog begge understreg­et, at de har vaeret glade for at lave programmet og gerne stiller op til endnu en saeson.

Det har vaeret fokus at prøve noget af og at formidle musik på en ny måde. Når man gør det, ved man godt, at man tager en chance

 ?? FOTO: DR ?? Kun meget få danskere brugte fredag aften på at se sangerinde­n Joanita Zachariass­en vinde ’Live’ og et musiklegat på 250.000 kroner.
FOTO: DR Kun meget få danskere brugte fredag aften på at se sangerinde­n Joanita Zachariass­en vinde ’Live’ og et musiklegat på 250.000 kroner.
 ??  ?? De har ingen kemi og er alt for søde og paene. Sådan lyder dommen over Lina Rafn og Sanne Salomonsen, der har skullet forsøge at puste liv i 'Live'.
De har ingen kemi og er alt for søde og paene. Sådan lyder dommen over Lina Rafn og Sanne Salomonsen, der har skullet forsøge at puste liv i 'Live'.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark