Ekstra Bladet

VM-BEKYMRING

Forsvars generalen Réne Toft Han seneri øjeblikke tudemeden lyskenskad­e

- JAN JENSEN JAN KJELDTOFT jaj@eb.dk; toft@eb.dk

Ugens to EM-kvalifikat­ionskampe mod Ukraine og Faer øerne skalgi ve fire point. Det skal det rutinerede danske landshold nok også sørge for på profession­el vis.

Men tankerne er meget laengere frem, nemlig ved VM på hjemmebane som for Danmarks vedkommend­e begynder 10. januar i Royal Arena i København mod Chile.

Desvaerre er der som altid udfordring­er med skadede spillere. Stortalent­et Lasse Møller fra GOG er definitivt ude afbilledet meden knaeskade. De rer dog flere, der kan tage over på den plads. Vaerre er det, at forsvarsge­neralen Réne Toft Hansen i øjeblikket er ude med en lyskenskad­e.

Forurolige­nde

Der går ikke mange af hans slags på dusinet, og det vaekker da også bekymring hos landstraen­er Nikolaj Jacobsen, som i går havde samlet sin trup i Aarhus.

– Det er forurolige­nde. Réne har ikke spillet i lang tid. Det er kun blevet til nogle enkelte kampe for Vezprem. Spørgsmåle­t er ikke kun, om han kan nå at blive klar fysisk, men også om han på den korte tid kan komme tilbage til det niveau, han har spillet på tidligere. Det er lang tid at vaere ude. Også for en dygtig forsvarssp­iller.

– Men jeg vil gå langt for at få ham med. Han er en af dem med et højt internatio­nalt snit, og vi har ikke mange med stor internatio­nal erfaring i midterblok­ken, siger landstraen­eren.

Holdets anfører Niklas Landin, som har spillet tonsvis af kampe med Réne Toft i Kiel, er også bekymret med udsigten til måske at skulle undvaere forsvarskl­ippen.

– Det kan betyde rigtigt meget i og med, han har vaeret vores vigtigste forsvarssp­iller og general gennem mange år. Han er én, vi alle har vaeret trygge ved, og det vil vaere et kaempe tab for os, hvis han ikke kan spille VM. Vi har heldigvis andre gode spillere, som kan tage over, men vi har strengt taget kun disse to kampe i denne uge og fem traeninger til at arbejde med det.

Forventer intet pres

Under sommeren traeningsl­ejr i Guadeloupe, hvor det blev til et par traeningsk­ampe mod Frankrig, prøvede landstraen­eren en konstellat­ion i midterfors­varet bestående af Henrik Møllgaard og Alexander Lynggaard, og det faldt ikke så dårligt ud.

– Begge er taktisk dygtige og spiller med fin fysik. Vi havde en god højde på forsvaret, men nu var det altså kun traeningsk­ampe uden det helt vilde pres. Jeg tror heller ikke, Ukraine og Faerøerne kommer til at presse os alt for meget.

– Vi har mange dygtige angrebsspi­llere i Danmark, men der hvor man vinder håndboldka­mpe, i forsvaret, har vi nok dygtige spillere, men ikke med stor internatio­nal rutine. Jeg skal også se, om jeg kan få Henrik Toft og Henrik Møllgaard til at fungere sammen på landsholde­t.

– Det har ikke vaeret den bedste konstellat­ion indtil nu. Men vi skal have det til at fungere, for kampene vindes i dag i forsvaret, siger Nikolaj Jacobsen.

Glad for Nikolaj

Forud endenye forsvars konstellat­ioner, glaeder landstraen­eren sig også tila t se bagspiller­en Nikolaj Markussen fra BSV i kampene mod Ukraine og Faerøerne.

– Han har haft en rigtig god periode for BSV, men de sidste to gange jeg har udtaget ham, har han meldt afbud med skader.

– Der er bestemt noget spil, vi gerne vil prøve med Nikolaj.

– Han har overblik og et godt skud fra distancen, men er også taktisk dygtig og af sin størrelse ganske bevaegelig.

– Vi skal have forbedret vores angrebsspi­l. Selv om jeg ikke synes, vi spillede fremragend­e angrebsspi­l ved EM i Kroatien, for det gjorde vi ikke, så fik vi alligevel løst tingene.

– Vi kan dog gøre tingene lettere for os selv ved at få nogle flere kontramål, men det får vi kun, hvis vi har et forsvar, der fungerer. Det havde vi ikke over 60 minutter i kampene i Kroatien, siger Nikolaj Jacobsen, der begyndte traeningen i Aarhus med Aleksander Lynggaard og Henrik Møllgaard i midterfors­varet.

Jeg vil gå langt for at få ham med

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Udfordret– Det er forurolige­nde. Réne har ikke spillet i lang tid, siger Nikolaj Jacobsen.
FOTO: HENNING BAGGER Udfordret– Det er forurolige­nde. Réne har ikke spillet i lang tid, siger Nikolaj Jacobsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark