Ekstra Bladet

KAMPENE SKAL LUKKES

De mange uafgjorte kommer til at koste top seks, mener Stig Tøfting

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Søndag spillede AGF og AaB den mest underholde­nde kamp i Superliga-runden, og selv om begivenhed­erne uomtvistel­igt blev åbnet op på grund af udvisninge­n til Jores Okore, så havde Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøf ting, lugtet lunteni forholdt il underholdn­ings v aer die n iA ar hus:

– Man kan takke to gavmilde forsvar for, at der blev lavet fire mål, for alle scoringern­e kunne i mine øjne vaere blevet forhindret i opløbet. Men når det er sagt, så synes jeg, begge hold gik efter det. AaB var bedst inden udvisninge­n og havde faktisk mere boldbesidd­else efter det røde kort, siger Stig Tøfting og fortsaette­r.

Niende kryds i 13 kampe

– David Nielsen stillede med både Ryan Mmae og Mustapha Bundu i startforma­tionen, og selv om Bundu lå på kanten, så gav det et mere offensivt udtryk, og man kan ikke klandre David Nielsen for ikke at gå efter sejren.

– Det var rart at se, selv om AGF spillede for langsomt. Men fire mål, to stolpeskud, en udvisning og et braendt straffe – det er godkendt.

Til gengaeld gentog Stig Tøftings tidligere klub, AGF,

Jeg mener ikke, at der hverken var straffespa­rk eller rødt kort

Man kan takke to gavmilde forsvar for, at der blev lavet fire mål

mønstret med at spille uafgjort denne saeson.

– Det niende kryds i 13 kampe. Den statistik får alarmklokk­erne til at ringe hos Tøffe.

– Der er som sådan ikke nogen faresignal­er ved at spille 2-2 mod AaB, som er en mand i undertal i en time. Det er set før i verdenshis­torien, at hold i undertal kriger point hjem, og det kommer man til at se igen. Faresignal­et ligger derimod i, at AGF for sjaeldent spiller en hel god kamp denne saeson endnu. Sejrene over Hobro og Brøndby samt det uafgjorte resultat mod FCK har vaeret helstøbte praestatio­ner, men tre gode kampe ud af 13 er for lidt ...

– Der er gode perioder for AGF, som kommer i klumper.

– Det var tilfaeldet mod AaB, og det var det også mod både OB og Esbjerg. AGF får ikke lukket kampene ned, når de har muligheder­ne, og jeg frygter stadig, at de mange uafgjorte kommer til at koste top seks. Vinder Brøndby mandag aften (i aftes, red.), så er AGF uden for det gode selskab, siger Tøfting og maner selv til besindighe­d.

– Sidst, AGF kun havde et nederlag i 13 kampe, var altså tilbage i 1995/1996. Så helt skidt er det jo ikke.

– Den klare forskel er bare, at dengang havde vi 28 point for 13 kampe (AGF har 18 point og en målscore på 16-13, red.) og en målscore på 24-9.

Dommeren i fokus - igen

Det røde kort til Jores Okore satte sit tydelige praeg på kampen, og Stig Tøfting, der flere gange har appelleret til, at dommerne får videohjael­p, aergrer sig over, at dommeren igen kom i fokus i Superligae­n.

– Jeg mener ikke, at der hverken var straffespa­rk eller rødt kort. Hvis der endelig skulle dømmes straffe, så hold dog det røde kort i lommen, da det ikke var en oplagt scoringsmu­lighed. Det mest aergerlige som fodboldspi­ller er at stå efter kampen og føle sig snydt. Det kan jeg godt forstå, AaB-spillerne gjorde. Men med Viljormur Davidsens annullered­e karantaene frisk i hukommelse­n, tror jeg også, Okore snart er på graes igen.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Kamp om bolden– Det mest aergerlige som fodboldspi­ller er at stå efter kampen og føle sig snydt, mener Stig Tøfting.
FOTO: RITZAU SCANPIX Kamp om bolden– Det mest aergerlige som fodboldspi­ller er at stå efter kampen og føle sig snydt, mener Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark