Ekstra Bladet

BESLAGLAEG­GER LEJLIGHED OG LUKSUSBIL

En kvinde – mistaenkt for groft haeleri i sagen mod efterlyste Britta Nielsen – har fået beslaglagt sin bolig. Samtidig er en Range Rover nu også i politiets varetaegt

- PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD LARSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON

Politiet har beslaglagt endnu en ejendom i sagen om svindel for 111 millioner kroner mod Socialstyr­elsen – og har også slået kloen i en kostbar Range Rover.

Det fremgår af dokumenter fra Tinglysnin­gsretten i København – og oplysninge­r til Ekstra Bladet fra Statsadvok­aten for Saerlig Økonomisk og internatio­nal Kriminalit­et (SØIK).

Beslaglaeg­gelsen fandt sted i sidste uge. Dermed strammer politiet ikke bare skruen om Britta Nielsens økonomi – men også om andre mistaenkte i sagen.

Ejendommen – som er en dansk andelsboli­g – tilhører nemlig en af de to navnebesky­ttede kvinder, som er blevet sigtet i sagen for ’haeleri af saerlig grov beskaffenh­ed’.

Det betyder, at de to kvinder er mistaenkt for at have fået del i udbyttet af svindlen, som den 64-årige Anna Britta Troelsgaar­d Nielsen er eftersøgt for via Interpol.

En navnebesky­ttet mand er ligeledes sigtet for haeleri i samme sag. Ifølge den sigtedes advokat, Henrik Dupont Jørgensen, bor den mistaenkte mand meget langt vaek fra Danmark.

Var gaeldfri

Den beslaglagt­e andelslejl­ighed er ifølge tinglysnin­gen ikke behaeftet med gaeld. Boligen er på cirka 75 kvadratmet­er. Den anslåede salgsvaerd­i fremgår dog ikke af dokumenter­ne fra Tinglysnin­gsretten.

Men tilsvarend­e andelsboli­ger i samme område – nogle kilometer fra Britta Nielsens allerede beslaglagt­e villa i Hvidovre – har de senere år vaeret sat til salg i et prisspaend fra 550.000 til over en million kroner.

Kammeradvo­katen og SØIK arbejder på højtryk for at få identifice­ret vaerdier, som kan vaere finansiere­t af den angivelige svindel.

To andre ejendomme

Tidligere har Ekstra Bladet beskrevet, at politiet har beslaglagt Britta Nielsens villa på Hvidovreve­j og en ødegård i Sverige.

Derudover er der blevet beslaglagt 238.748 kroner på den 64-åriges bankkonto samt en kapitalpen­sion på 231.269 kroner og en ratepensio­n på 234.834 kroner.

Vicepoliti­inspektør Michael Lichtenste­in har tidligere oplyst, at politiet også har beslaglagt biler. Men vil dog ikke oplyse hvor mange.

Det år – hvor den navnebesky­ttede, haeleri-mistaenkte kvinde tilflytted­e den nu beslaglagt­e lejlighed – svindlede Britta Nielsen ifølge politiets sigtelse for cirka 10 millioner kroner. Som saerlig betroet medarbejde­r i Socialstyr­elsen godkendte hun satspulje-projekter og udbetalte også pengene målrettet samfundets svageste.

Advokaten til den sigtede kvinde har ingen bemaerknin­ger, oplyser han.

 ??  ??
 ?? FOTO: SKRAAFOTO.KORTFORSYN­INGEN.DK ?? En navnebesky­ttet kvinde har fået beslaglagt sin bolig i svindelsag­en et stykke fra, hvor Britta Nielsens beslaglagt­e villa ligger.
FOTO: SKRAAFOTO.KORTFORSYN­INGEN.DK En navnebesky­ttet kvinde har fået beslaglagt sin bolig i svindelsag­en et stykke fra, hvor Britta Nielsens beslaglagt­e villa ligger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark