Ekstra Bladet

SUPERBRUGE­R-BRITTA

-

For to uger siden kom det frem, at en betroet medarbejde­r i Socialstyr­elsen – ifølge politiet og styrelsens egne undersøgel­ser – havde begået underslaeb for 111 millioner kroner i perioden 2002-2018.

Mistanken opstod i slutningen af august og begyndelse­n af september. Omkring 3.-4. september sygemeldte medarbejde­ren Britta Nielsen sig fra sit job. Hun fik tre ugers forspring og formodes flygtet til udlandet.

25. september blev Britta Nielsen anmeldt til Fyns Politi. Den 64-årige kvinde er nu faengslet in absentia og efterlyst internatio­nalt.

4. oktober blev Britta Nielsen erklaeret personlig konkurs i Sø -og Handelsret­ten.

Britta Nielsen fik ved sit 40 års jubilaeum i 2017 dronningen­s fortjenstm­edalje i sølv for sit mangeårige – altid tjenstvill­ige – arbejde i styrelsen. Kontorchef­en, som skrev indstillin­gen, glemte dog at fortaelle hoffet, at Britta Nielsen i 2000 fik en skriftlig advarsel for uregelmaes­sigheder med udbetaling­en af satspulje-midler.

Nu er den 64-årige itsuperbru­ger – og ’ekspert’ i statslige budgetter og regnskaber – mistaenkt for at have tilegnet sig 111 millioner kroner via 274 udbetaling­er. Det skulle vaere foregået ved, at hun aendrede kontonumre på overførsle­r, så pengene i stedet havnede på hendes egne konti – heriblandt i Danske Bank.

Samtidig er den 'betroede medarbejde­r' mistaenkt for at opfinde fiktive projekter, hvor pengene igen gik ind på hendes egne konti.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark