Ekstra Bladet

KAMP OM HASHHANDEL MULIGT MOTIV

Strid om kriminelle markeder kan ligge til grund for sammenstød mellem Bandidos og unavngiven gruppe i Holbaek

- CARSTEN NORTON cno@eb.dk

Pistoler i det offentlige rum, mand med økse og brandatten­tat mod et Bandidoskl­ubhus.

Episoderne er talrige, men foreløbig står politiet uden nogen bagvedligg­ende forklaring på konflikten i Holbaek mellem rockerklub­ben Bandidos på den ene side og en unavngiven gruppering forankret i det såkaldte Vangkvarte­r på den anden.

En konflikt, som foreløbig er kulmineret med, at ordensmagt­en 17. oktober oprettede to visitation­szoner i Holbaek.

– Vi modtog to anmeldelse­r om pistollign­ende genstande inden for en time (16. oktober, red.). Dagen efter blev visitation­szonerne oprettet, siger kommunikat­ionsmedarb­ejder fra Midt- og Vestsjaell­ands Politi Martin Bjerregaar­d.

Strid om markeder

Kilder med indblik i det kriminelle miljø siger til Ekstra Bladet, at det blandt andet handler om strid om kriminelle markeder, naermere betegnet hashhandle­n, i den sjaellands­ke provinsby.

En del af hashhandle­n foregår angivelig Vangkvaret­et.

Kilderne ønsker af hensyn til deres sikkerhed at vaere anonyme.

Ekstra Bladet aflagde for nylig Vangkvarte­ret et besøg og kunne ved selvsyn iagttage den mere eller mindre åbenlyse hashandel.

Politiet er mere tøvende forhold til motiverne.

– Vi har ikke evidens for at saette lighedsteg­n mellem konflikten og kamp om kriminelle markeder, siger Martin Bjerregaar­d.

Det forlyder dog, at politiet skeler til baggrunde for lignende konflikter andre steder fra netop i i landet, herunder

Uklare relationer

i hovedstads­området. Selvom den unavngivne gruppering knyttes til Vangkvarte­ret, er det ikke ensbetyden­de med, at samtlige personer har rødder i området. Gruppering­en tiltraekke­r ifølge Ekstra Bladets kilder folk fra både Kalundborg, Jyderup og forskellig­e steder i Odsherred.

– Relationer­ne er uklare, men det er ikke altid lokale, siger Martin Bjerregaar­d og uddyber, at sammenstim­lingen af udefrakomm­ende kan indbefatte både venner, bekendte Det er på nuvaerende tidspunkt uklart, om den unavngivne gruppering arbejder på at finde forankring i en bandestruk­tur. Ekstra Bladet erfarer dog, at politiets Nationale Efterforsk­ningscente­r, som normalt involveres i efterforsk­ningen af bandekonfl­ikter, også kigger på Holbaek.

– NEC indsamler informatio­ner, når der er tale om en konflikt, hvor Bandidos er den ene part, siger Martin Bjerregaar­d. og familiemed­lemmer.

 ?? FOTO: MORTEN SUNDGAARD ?? Politiet til stede i Østerstrae­de i Holbaek, der huser den lokale Bandidos-afdeling.
FOTO: MORTEN SUNDGAARD Politiet til stede i Østerstrae­de i Holbaek, der huser den lokale Bandidos-afdeling.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark