Ekstra Bladet

Maskerede maend bag hjemmerøve­ri

- TORBEN RASK tr@eb.dk

En 48-kvinde blev tirsdag morgen kort før klokken otte udsat for et hjemmerøve­ri i sit hus på Storegade i Assentoft på Djursland.

Kvinden havde netop sendt sine tre børn afsted til skole, da det kort tid efter bankede på døren. Den 48årige mor troede, at det var nogle af børnene, der kom tilbage, men da hun åbnede døren, stod der to maskerede maend udenfor, oplyser Østjylland­s Politi.

Satte for i døren

Den ene satte en fod i døren, så de kunne skubbe døren ind. Den anden skubbede kvinden ind i køkkenet, mens han på gebrokkent dansk råbte ’penge, penge’. Han pegede også på hendes fingerring, hvilket kvinden tolkede, som om de to hjemmerøve­re bag maske også ville have smykker.

Truet med kniv

Kvinden fandt nogle smykker frem og lagde dem på et bord. Pludselig tog den ene mand en lommekniv op fra lommen og holdt den mod kvindens hals og sagde så igen ’penge, penge’. Kvinden fandt nogle penge i sin pung og gav dem til manden.

Den anden mands telefon ringede herefter, og de to maend talte sammen indbyrdes på et sprog, kvinden ikke kunne forstå og tyde. Kort efter løb de begge hurtigt vaek fra stedet.

Ifølge kommunikat­ionsmedarb­ejder hos Østjylland­s Politi Janni Lundager led kvinden ikke alvorlig fysisk overlast i forbindels­e med sin chokerende oplevelse.

– Hun fik en mindre ridse på halsregion­en, efter at en af maendene holdt en kniv mod hendes hals, men ellers naevnes der ikke noget om fysiske skrammer, siger Janni Lundager til Ekstra Bladet med henvisning til politirapp­orten om sagen.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Lillebyen Assentoft, hvor den 48-årige kvinde bor, ligger sydøst for Randers.
FOTO: RITZAU SCANPIX Lillebyen Assentoft, hvor den 48-årige kvinde bor, ligger sydøst for Randers.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark