Ekstra Bladet

Jeg har fløjet for meget

Alternativ­et vil have danskerne til at holde ferie i Danmark, men partiets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier, rejser selv på private flyrejser til udlandet

- NEPPER-CHRISTENSE­N sen@eb.dk

Alternativ­et opfordrer i deres klimaudspi­l danskerne til at kysse mere og flyve mindre. Blandt andet ved at holde ferier inden for Danmarks graenser.

Partiets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier, har dog selv fløjet på udlandsrej­ser 20 gange siden 2015. Både til europaeisk­e byer som London, men også til fjernere destinatio­ner som Tanzania. Ti af flyveturen­e har vaeret private ferier.

Til DR lød det fra Carolina Magdalene Maier i juli måned, at togbillett­er i sommerferi­emånederne skal kunne traekkes fra i skat, ifølge partiets nyeste klimaudspi­l.

– Det handler om at lade vaere med at flyve så meget i sommerferi­en, fordi det er simpelthen så CO2-tungt. Men så handler det også om at give danskerne mulighed for at holde ferie i Danmark, som jo er et skønt land, lød det fra den politiske ordfører.

Har rejst for meget

I en sms fra Carolina Magdalene Maier til Ekstra Bladet tirsdag lyder det, at hun er travlt optaget resten af dagen, men i et Facebook-opslag fra ordføreren fremgår det, at ti af de 20 flyrejser har vaeret i privat regi – heriblandt en rejse til Indien i 2017 og en dykkerferi­e til Zanzibar i 2018.

I opslaget medgiver alternativ­isten, at hun har rejst for meget.

'For det andet vil jeg gerne understreg­e, at jeg har fløjet for meget privat de seneste år, det erkender jeg blankt. På det område skal jeg forbedre mine vaner', lyder det.

Den politiske ordfører skriver også, at Alternativ­et godt kunne have valgt at indføre 'faelles regler' for folketings­medlemmern­e i partiet, men at de har valgt ikke at gøre det.

'Det er op til den enkelte at traeffe baeredygti­ge valg – ligesom det er op til den enkelte at forbedre sig på de områder, hvor man halter', skriver Carolina Magdalene Maier.

Hykleri

En privat blog har opgjort den politiske ordførers rejser gennem de sidste fire år, af de rejser, som Carolina Magdalene Maier selv har dokumenter­et på sin Instagram.

De 20 flyrejser til både varmere og koldere himmelstrø­g har affødt mange kritiske kommentare­r fra brugere på de sociale medier, fordi de mener, at ordføreren ikke efterlever, hvad hun selv praediker over for danskerne.

I Alternativ­ets partiprogr­am under punktet 'En ny politisk kultur' fremgår det da også, at man i partiet starter med sig selv, hvad forandring­er i samfundet angår:

'I Alternativ­et starter vi med os selv, fordi vi anerkender, at al forandring nødvendigv­is må komme indefra. Derfor har Alternativ­et opstillet en raekke ufravigeli­ge kriterier for, hvordan vi vil operere og agere som politisk parti', lyder det i programmet.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Carolina Magdalene Maier har selv fløjet på udlandsrej­ser 20 gange siden 2015.
FOTO: JENS DRESLING Carolina Magdalene Maier har selv fløjet på udlandsrej­ser 20 gange siden 2015.
 ?? PRIVATFOTO ?? I Gibraltar.
PRIVATFOTO I Gibraltar.
 ?? PRIVATFOTO ?? I Italien.
PRIVATFOTO I Italien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark