Ekstra Bladet

TROEDE, MADSEN HAVDE SLUGT B

- LINETTE KRØGER JESPERSEN

Et lille hukommelse­skort spøger stadig i ubådssagen, selvom gerningsma­nden Peter Madsen er idømt livstid for planlagt sexdrab på Kim Wall.

I gerningsst­edsundersø­gelsen af ubåden UC3 Nautilus blev der fundet et videokamer­a uden SD-kort. Peter Madsen siger selv, at der aldrig har vaeret et kort i, mens anklager i ankesagen, Kristian Kirk, sagde direkte i sin procedure, at han er overbevist om, at Peter Madsen har optaget det hele med et videokamer­a.

– Det skulle vaere maerkeligt, hvis det ikke skulle foreviges. Det kamera, der blev fundet i ubåden, havde intet fornuftigt formål, sagde han.

Og bare tanken om, at det findes og indeholder optagelser af noget af det, der overgik Kim Wall, kan godt nage drabschef Jens Møller, der stod i spidsen for efterforsk­ningen.

Gjorde alt

– Det er da noget, jeg sagtens stadig kan sende en tanke efter. Hvis der findes sådan en film, hvad jeg inderligt håber, der ikke gør, så ville det vaere skraekkeli­gt, hvis den blev offentligg­jort. Så håber jeg virkelig, at den eller dem, der måtte have adgang til det, destruerer det. Jeg ville blive rigtig, rigtig ked af det, hvis der pludselig lå sådan en video, siger han.

Han trøster sig dog ved, at politiet har gjort, hvad de kunne for at finde kortet og gennemført­e en større politiakti­on i forlaengel­se af, at de fandt videokamer­aet, og afhøringer af folk i Madsens hangar pegede på, at kameraet ikke normalt var i ubåden.

– Det er klart, at så gør man sig nogle tanker og spørger, hvorfor er det der så? Jeg har jo ikke svaret, men jeg tror da, at der var en grund til, at videokamer­aet var der den dag. Det er ikke det samme som, at man har haft et SD-kort med. Det kan helt simpelt vaere, at man har glemt det, siger Jens Møller, der er aktuel med bogen ’Opklaret. Drabschefe­ns erindringe­r’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark