Ekstra Bladet

DRAB PÅ JOURNALIST PLANLAGT I DAGEVIS

- JONAS SKOV NIELSEN skov@eb.dk

Praesident Erdogan rejste sagen i parlamente­t, men leverer ingen beviser

mulighed for at positioner­er for, at den 59-årige mand følger den politiske udvikling

sig positivt over for sine konkurrent­er blev draebt, da han 2. oktober i landet taet, var Erdogans i Saudi-Arabien. indfandt sig i det saudiske tale interessan­t på flere

Erdogan bekymrer sig formentlig konsulat i Istanbul, sagde områder. ikke saerligt meget Erdogan. Han kraever de ansvarlige Isaer fordi Tyrkiets topmand

om en draebt journalist. retsforful­gt i Istanbul. skaerpede tonen over

Praesident­en er selv en af de for rivalen Saudi-Arabien.

ledere i verden, der er skyld – Erdogan gav et billede af,

i, at flest journalist­er ikke at drabet var nøje planlagt.

laengere kan udtrykke sig Men han giver ikke direkte

frit, forklarer Deniz Serinci. kronprins Mohammed bin

Forud for sin optraeden i Salman skylden, siger Deniz

parlamente­t havde Erdoganlej­ren Serinci. proklamere­t, at verden – Men folk står alligevel ville få ’den nøgne sandhed’ tilbage med opfattelse­n af, at om, hvad der skete med det var kronprinse­n, der

Jamal Khashoggi. stod bag.

Men efter talen står både tyrkerne og omverdenen tilbage med en raekke spørgsmål. Måske vigtigt af alt: Hvor er liget? Anklagerne mod Saudi-Arabien for at have draebt den systemkrit­iske journalist Jamal Khashoggi med fuldt overlaeg kommer nu fra højeste niveau.

I Tyrkiets parlament beskyldte landets praesident Recep Tayyip Erdogan i går saudiske embedsmaen­d for at have planlagt mordet i dagevis. Han afviste alle påstande om, at journalist­en døde ved et uheld.

Tyrkiet har staerke beviser

Tavs om lydoptagel­ser

Yderligere detaljer om beviserne kom praesident­en ikke frem med. Han naevnte hverken lyd- eller videoptage­lser fra konsulatet, som både tyrkiske og amerikansk­e medier har refereret udførligt i flere uger med henvisning til tyrkiske efterretni­ngskilder.

Erdogan gentog oplysninge­rne om, at udsendt saudisk specialtea­m på 15 mand havde indfundet sig på konsulatet, da Khashoggi dukkede op for at ordne nogle personlige papirer.

Ifølge journalist og Tyrkiet-kender Deniz Serinci, der

Regional konkurrenc­e

Deniz Serinci påpeger, at Tyrkiet i årevis har konkurrere­t med Saudi-Arabien om at blive regionens toneangivn­e sunnimusli­mske stormagt.

– Erdogan ser drabet på Jamal Khashoggi som en

Erdogan bekymrer sig formentlig ikke saerligt meget om en draebt journalist

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Vandrer mod dødenEt overvågnin­gsbillede viser Jamal Khashoggi på vej ind i det saudiske konsulat i Istanbul 2. oktober kl. 13.14. Han er ikke set siden.
FOTO: RITZAU SCANPIX Vandrer mod dødenEt overvågnin­gsbillede viser Jamal Khashoggi på vej ind i det saudiske konsulat i Istanbul 2. oktober kl. 13.14. Han er ikke set siden.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Praesident Erdogan i Tyrkiets parlament i Ankara i går. Han kraever de 18 anholdte i Saudi-Arabien udleveret til retsforføl­gelse i Tyrkiet.
FOTO: RITZAU SCANPIX Praesident Erdogan i Tyrkiets parlament i Ankara i går. Han kraever de 18 anholdte i Saudi-Arabien udleveret til retsforføl­gelse i Tyrkiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark