Ekstra Bladet

HAN HAR BRUG FOR HJAELP

SVAERT AT GØRE NOGET: Nicki Billes agent, Nikola Jaegerfeld Juric, har de seneste måneder haft vanskeligt ved at traenge igennem til den skandaleom­bruste Lyngby-angriber

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Nicki Bille har aldrig vaeret nogen god forretning for Nikola Jaegerfeld Juric.

Hvis den 46-årige agent gjorde sin timeløn op, ville resultatet vaere bedrøvelig­t, men Juric regner ikke i kroner og ører.

Han har aldrig set Nicki Bille som en forretning, siger han. Den 30-årige skandaleom­bruste angriber er en hans drenge, og som en far har Juric gang på gange reddet ham.

Om det så har vaeret i Danmark, Norge, Italien eller Graekenlan­d, er den tidligere landsholds­angriber altid endt i problemer. Juric har skullet redde trådene ud og finde Bille en klub, der trods den plettede straffeatt­est ville have ham.

Det er lykkedes flere gange. Senest i sommer da 1. divisionsk­lubben Lyngby tog chancen og skrev kontrakt med angriberen, der lige havde vaeret faengslet i Monaco for vold og usaedelig opførsel.

Han har brug for hjaelp

’Nu er det sidste chance, Nicki’, sagde Nikola Jaegerfeld Jurictil angriberen, som han allerede i 2006 hjalp til en kontrakt i Serie A-klubben Reggina.

Bille var enig, men greb ikke sin sidste chance.

Mandag middag endte han i håndjern i det indre København efter angiveligt at have truet en cyklist med en luftpistol. Nu vil Lyngby af med ham, og Juric kan ikke bebrejde dem.

– Jeg er ked af det på Nickis vegne, på familiens vegne og på Lyngbys vegne. Men nu er det ikke fodboldspi­lleren, men mennesket Nicki Bille, jeg taenker på.

– Lad mig sige det på denne måde: Han har brug for seriøs hjaelp, så han blive den glade Nicki, som vi kender ham som, siger Nikola Jaegerfeld Juric.

Flere gange under interviewe­t siger han, at Nicki Bille i bund og grund af en god dreng. Men det er en dreng, som selv agenten igennem adskillige år har svaert ved at traenge igennem til.

Svaert at få kontakt med

De seneste måneder har kontakten vaeret sparsom. Ifølge Juric brød Bille sig ikke om, at agenten sagde sin aerlige mening og lukkede derfor ned.

– Han har vaeret svaer at komme i kontakt med. Jeg ved, at andre har også har forsøgt uden held.

– Det er virkelig synd. Jeg havde håbet, at han havde laert af sine kriser og fejl, men lige nu er Nicki der desvaerre ikke. Han kan efter min overbevisn­ing ikke skelne mellem ret og uret, mellem hvem der er hans venner og fjender.

– Det er også derfor, at jeg mener, at der skal profession­el ekspertise til for at hjaelpe ham.

– Der er nok nogle, der vil mene, at agenten har svigtet ...

– Det er der absolut nogen, der vil sige, men tro mig, jeg taenker på Nicki og de andre drenge som mine børn. Jeg prøver at hjaelpe dem med alt, hvad jeg overhovede­t kan. Psykologer, revisorer, advokater.

– Jeg er der for dem – både når det går godt og skidt. Jeg har brugt oceaner af tid på at tale med Nicki for at løse de knuder, der har vaeret. Han har bestemt ikke vaeret nogen guldgrube, men det er ikke et spørgsmål om kroner og ører.

– Jeg lever og ånder for de drenge og for fodbolden. Jeg elsker det, jeg laver, og det giver mig et større kick at se missionen lykkedes, end jeg ved ikke hvor mange penge.

– Hvad taenker du om missionen Nicki Bille?

– Den lykkedes på nogle områder. Jeg vidste godt, at han havde sine udfordring­er, men jeg har vaeret der for ham og hjulpet ham.

– Nogle gange lykkes det bare ikke hele vejen. Så er der andre ting, der går ind og påvirker. Det kan for eksempel vaere et misbrugspr­oblem af den ene eller andet art. Og når en mand ikke vil hjaelpes, er det saftsuseme svaert at hjaelpe.

– Hvad skal der ske nu?

– Jeg håber inderligt, at han kommer til fornuft, og jeg vil gerne give ham den tid, der skal til. Men jeg tror, at hans profession­elle fodboldkar­riere er passé.

– Måske er der en galakse et andet sted, der muligvis kan bruge Nicki Bille, men på denne jord tror jeg, at det er slut, siger Nikola Jaegerfeld Juric.

Når en mand ikke vil hjaelpes, er det saftsuseme svaert at hjaelpe

Måske er der en galakse et andet sted, der muligvis kan bruge Nicki Bille, men på denne jord tror jeg, at det er slut

Han kan efter min overbevisn­ing ikke skelne mellem ret og uret, mellem hvem der er hans venner og fjender

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark