Ekstra Bladet

Har fået tre nydanskere på landsholde­t

-

Nicki Bille havde som udgangspun­kt ikke de bedste odds for at blive profession­el fodboldspi­ller, og sådan har det ofte vaeret med de spillere, som Nikola Jaegerfeld Juric har arbejdet med.

Agenten med de kroatiske rødder tager gerne unge spillere, der kommer fra vanskelige kår. Dem, som andre ikke altid vil røre.

– Nogle kan tackle dem, andre kan ikke. Jeg kan godt tackle dem – også de problemati­ske.

– Jeg har da haft udfordrend­e typer, men det har vaeret dejlige drenge, der har haft brug for kaerlighed og en hård hånd, siger Nikola Jaegerfeld Juric, der har haft tre nydanskere på det danske A-landshold: Rajko Lekic, Jorés Okore og Riza Durmisi.

– Mange af mine drenge har haft oddsene og statistikk­en imod sig, men alligevel er det lykkedes for mange af dem at slå igennem.

– Da jeg startede som agent, var det også mod alle odds, men jeg har alligevel skabt mig et meget paent navn i branchen, fortaeller Juric, der ser sine spillere som en del af familien og ofte haft dem forbi privaten i Rødovre.

Nogle kan tackle dem, andre kan ikke. Jeg kan godt tackle dem – også de problemati­ske

– Når de ringer til min kone, kalder de hende mor. Hos os har der altid vaeret mad til en ekstra, siger agenten, hvis far, Ivan Juric, i mange år drev restaurant­en Hercegovin­a i Tivoli.

Mistede sin bror

Nikola Juric kommer fra en rigtig sportsfami­lie, hvor tennis ud over fodbold er den store passion.

– Det meste af familien spiller, og min lillebror var meget talentfuld. Han var et af de store tennishåb herhjemme og var kommet ind på ATP-ranglisten.

– Men 2. marts 1996 mistede vi ham. Han faldt om med hjertestop i Svanemølle­hallen, mens vi spillede fodbold,

Mange af mine drenge har haft oddsene og statistikk­en imod sig, men alligevel er det lykkedes for mange af dem at slå igennem

og hans liv stod ikke til at redde. Han blev 21, siger Nikola Juric, der naturligvi­s var staerkt praeget af broderens tragiske død:

– Og det er blandt andet derfor, at jeg taenker anderledes om fodbold end så mange andre. For mig er fodbold ikke et spørgsmål om penge, men om noget meget større end det. Det er det, der driver mig og altid har gjort det.

Aktuelt hjaelper Nikola Juric blandt andre AaB’s Jorés Okore, Horsens’ Michael Lumb og FC Nordsjaell­ands nyudnaevnt­e kroatiske landsholds­spiller, Karlo Bartolec.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Nikola Juric traenede i aftes U10-drengene i Boldklubbe­n Rødovre. Nicki Bille skulle have hjulpet til omkring holdet, men det blev aldrig til noget.
FOTO: KENNETH MEYER Nikola Juric traenede i aftes U10-drengene i Boldklubbe­n Rødovre. Nicki Bille skulle have hjulpet til omkring holdet, men det blev aldrig til noget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark