Ekstra Bladet

CAROLINE KENDER KRAVET

En stresset Caroline Wozniacki var under så heftig beskydning mod Petra Kvitova i Singapore, at hun måtte glemme alt omkring sig og spille pr. instinkt

- Troels Christense­n

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Caroline Wozniacki havde selv forudset en hård aften i skydetelte­t og forsøgt at tage sine forholdsre­gler, men alligevel var der fuld stress på, da det gik løs mod tjekken med den store slagkalibe­r, Petra Kvitova.

– Der var flere gange, hvor jeg glemte, hvad den stod, fordi jeg fokuserede så meget på den naeste bold.

– Du ved, at der kommer bomber, så du skal vaere klar hele tiden. Det foregår naesten mest pr. instinktiv­t, forklarede Caroline Wozniacki efter sin sejr i tre saet.

– Mod en spiller som hende skal man hele tiden bare vaere fokuseret og have ét mål i hovedet, og det er at prøve at få mange bolde tilbage og så spille aggressivt, når man får muligheden for det, fortsatte hun.

– Man er aldrig sikker på sejren før sidste bold, for hun kommer ind og trykker og spiller hurtigt til sidst, når hun vil satse.

Sejren på 7-5, 3-6, 6-2 betyder, at hun selv kan afgøre sin skaebne, når hun i morgen klokken 13.30 dansk tid møder Elina Svitolina.

Indviklet vej videre

Har Karolina Pliskova forinden slået landskvind­en Petra Kvitova, kraever det en sejr i to saet at få en dansker i semifinale­n.

Har hun derimod fået hjaelp af Kvitova, vil Wozniacki ende som gruppevind­er med en sejr over Svitolina.

Forvirret? Det var Caroline Wozniacki også:

– Jeg forstår ikke helt matematikk­en. Jeg skal bare ud og prøve at vinde, og så må matematikk­en gerne falde til min side, lød det med et grin fra den sejrsglade dansker.

Fire gange i traek havde hun tabt til Petra Kvitova, og seneste sejr lå tilbage i 2014, så sejren havde flere følelsesma­essige lag, kunne man fornemme.

– Det var en stor sejr for mig i dag, nikkede Caroline Wozniacki.

– Hun er virkelig en svaer modstander for mig og har vaeret det laenge, så at vinde denne her var stort. Isaer fordi jeg – og også hun – spillede meget bedre end i første kamp i turneringe­n. Vi havde endda lange dueller, konstatere­de hun.

Kørte tjekken traet

Om sin vellykkede sagde hun:

– Jeg skulle ikke give hende for mange vinkler at arbejde med, og så skulle jeg både serve og returnere godt. Det sidste lykkedes godt, føler jeg. Jeg fik mange af hendes server i spil, så jeg også fik stresset hende, lød det med et smil.

Taktikken gik også på at køre den store tjekke traet, og i tredje saet kunne man tydeligt se, hvordan energien sivede ud af hende.

– Ja, men så bliver hun også ekstra farlig, for så trykker hun virkelig til for at satse.

Det gør Petra Kvitova forhåbentl­ig også – med held – i morgen.

taktik

Jeg skal bare ud og prøve at vinde, og så må matematikk­en gerne falde til min side

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark