Ekstra Bladet

Føler med vennen efter tragedie

-

I 2011 vandt Michael Mortensen som den første danske tennistrae­ner sensatione­lt en grand slam-titel i single med kinesiske Li Na.

Et halvt år senere brast hans verden sammen med tabet af datteren Filippa efter en trafikulyk­ke.

Det hele er beskrevet i hans netop udkomne biografi, ’Grus’, hvor både Caroline og Piotr Wozniacki optraeder i forskellig­e roller, men ikke mindst som Mortensens venner.

Han har traenet Caroline i flere omgange, og det var Piotr, der skaffede ham det spektakula­ere job hos ver- dens davaerende nummer seks.

Bogen er først lige landet hos Team Wozniacki, men allerede før laesningen er de berørte. Som de i den grad var det, da tragedien indtraf.

– Jeg har kendt Michael i rigtigt mange år. Han er en ven af familien. En sød og positiv ven. Han har også vaeret blandt de mest engagerede folk, jeg kunne traene med, når jeg var i Danmark, siger Caroline Wozniacki.

– Det er svaert for os andre udefra at fornemme, hvad der går igennem folk, når sådan noget rammer, så man prøver bare at lytte, når de taler, hvis de har lyst til det. Og ikke spørge for meget, hvis de ikke har lyst.

– Jeg var helt sikkert meget berørt. Det er forfaerdel­igt, når det sker for ens barn.

Svaert at hjaelpe ham

Hun og Piotr kaldte Michael Mortensen ud på WTA-turen i det tidlige forår 2014 efter bruddet med svenske Thomas Högstedt. Det blev ikke nogen succes, fordi han – som han selv har forklaret det – ikke følte, at han kunne traenge ind til Caroline.

– Alligevel var det fint, at han kom. Det var en god impuls på det tidspunkt. Han er meget fornuftig og positiv, og i perioden efter Högstedt havde vi impulser, Wozniacki.

– Jeg ser Michael som en meget god ven. Det er helt vildt, hvad der skete for ham og familien, Maria og Sarah. Det var så ulykkeligt, at de kom i den situation, fortsaette­r han.

– Det var utroligt svaert at finde en måde at hjaelpe på som ven og som menneske, for det er en personlig tragedie, som det er umuligt at rumme. Det er godt, at han har lavet den bog nu. Det kan måske vaere en terapi for ham.

Efter datterens dødsfald var Michael Mortensen nødt til blive hjemme hos familien og saette sin internatio­nale karriere på stand by, men nu føler han sig klar til et nyt WTA-eventyr. brug for positive fortaeller Piotr

Jeg var helt sikkert meget berørt. Det er forfaerdel­igt, når det sker for ens barn

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Tennistrae­neren Michael Mortensen mistede sin datter i en trafikulyk­ke på Frederiksb­erg i 2011.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Tennistrae­neren Michael Mortensen mistede sin datter i en trafikulyk­ke på Frederiksb­erg i 2011.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark