Ekstra Bladet

DET VAR EN GRIM OPLEVELSE

Håndboldst­jernen blev overfaldet og frarøvet et helt specielt ur – men siden er der sket meget andet godt for den 37-årige veteran

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk pt@eb.dk

Jeg havde aldrig troet, jeg skulle vaere en af dem, der oplevede det. Det er selvfølgel­ig ikke en fed oplevelse

Da Hans Lindberg efter en tur i byen midt i maj gik gennem den indre by i København, havde han aldrig et sekund forestille­t sig, han skulle blive overfaldet og udsat for røveri.

Men selv en veltraenet elitesport­smand på 185 cm kan blive offer, når han har et dyrt Hublot-ur om håndleddet. – Er du kommet dig over det, eller saetter det sig?

– AEh, nej det gør det ikke. Men det var en grim oplevelse, og jeg havde aldrig troet, jeg skulle vaere en af dem, der oplevede det. Man bliver jo lidt klogere, når man har vaeret udsat for det. Det er selvfølgel­ig ikke en fed oplevelse. – Handlede det om uret?

– Det handlede om uret og nogle dyre armbånd, de havde udset sig. Der er nogle steder i København, hvor de holder til, fordi de ved, der kommer folk med ure, som måske har en vis vaerdi.

– Politiet advarer også mod tricktyve, der kan stjaele, uden folk maerker det …

– Jeg vil sige det sådan, at jeg opdagede det, siger Hans Lindberg galgenhumo­ristisk. Uret var et helt specielt minde om det tyske mesterskab i 2011, og der var kun produceret 20 eksemplare­r med HSV Handballs klublogo.

– Det er et ur, jeg ikke kommer til at se igen, siger Hans Lindberg, der har taget sine forholdsre­gler:

– Jeg går faktisk ikke laengere med ur om aftenen. Hektisk program Han har ellers brug for et – og det burde nok vaere et af dem med 30 timer i døgnet, for den 37-årige Füchse Berlin-spiller er mødt ind i landsholds­lejren efter fem kampe på otte dage, hvoraf de tre blev spillet ved Super Globe i Qatar.

Hans Majestaets tyske klub var inviteret på et wildcard til det lidt mystiske IHF-sammenrend i ørkenstate­n, hvor det nok isaer var solide dollars, der trak laesset.

Berlinerne tabte i finalen til FC Barcelona og fik for besvaeret 220.000 euro, hvilket naesten halverer det officielle budgetunde­rskud i klubben.

Til gengaeld kostede udflugten yderligere fire skadede spillere …

– Jeg har ikke prøvet noget lignende. Vi har ni skadede og otte raske spillere – altså når vi ikke taeller småskader med. Det er en blanding af uheld og et hårdt program. De to skader, vi fik i finalen, skyldtes traethed. Det var fjerde kamp på seks dage. Det var lidt hårdt, siger Hans Lindberg.

Derfor er han p.t. garanteret fuld spilletid som i søndags, da Füchse stred flot og tabte knebent i Mannheim mod manden, der svinger pisken i denne uge: Nikolaj Jacobsen og Rhein-Neckar Löwen. Faerøske forfaedre Hans Lindberg har ellers blot fire ligakampe i benene efter en knaeoperat­ion i august.

– Jeg fik fjernet et stykke af menisken i venstre knae, samtidig med at holdet spillede den første kamp. Det er gået planmaessi­gt. Jeg er lidt traet lige nu, men det skyldes nok, vi har haft lidt at se til. Jeg er i fin form, fastslår han.

Kampprogra­mmet er lidt mindre hektisk i denne uge, hvor den står på EM-kvalifikat­ion mod Ukraine i aften i Aarhus og Faerøerne lørdag i Skjern. Hans Ottar Lindbergs foraeldre er islaending­e – men med faerøsk twist.

– Min farmor og farmor er oprindelig­t fra Faerøerne. – Er det kuriøst for dig at møde dem?

– Nej! Der er noget perifer familie, jeg aldrig har mødt. Jeg har ikke noget tilhørsfor­hold, siger Hans Lindberg.

– For os er det en kvalkamp, og det er vel på sin plads, vi tager en favoritrol­le i det opgør. Men det er da lidt aergerligt, vi ikke skal spille kampen på Faerøerne, for jeg har aldrig vaeret der. De ville da sikkert også synes, det var fedt, vi kom derop og spillede.

– Du blev i juni far for anden gang. Carl Philip – skal han vaere konge af Sverige?

– Det tror jeg ikke, han bliver. Det er ikke planen, men man skal jo aldrig sige aldrig. Der er ikke noget slaegtsfor­skning i det, vi syntes bare, det var et paent

navn. Vi var lidt i tvivl, men da han så kom til verden, så var det ret åbenlyst for os, at det var Carl Philip.

Hans og Jeanette har i forvejen storebror Aron, der fyldte tre år i august.

– Han har det helt fantastisk, er stolt og glad og kysser og krammer. Man har måske altid en lille frygt for, der kan komme lidt jalousi ind over, men der har ingen problemer vaeret overhovede­t. Eller vi kunne komme til at overse ham lidt, men det har kun vaeret dejligt.

Vil gå hele vejen

Sportsligt handler denne uge ikke mindst om VM i januar.

– Jeg håber selvfølgel­ig, jeg bliver en del af holdet. Jeg tror, det bliver en kaempe oplevelse som i 2014, og så bliver det forhåbentl­ig en kaempe chance for at vinde et VM. Det er det, vi stiler efter. Det er en stor mulighed for os, siger højrefløje­n.

– Vi ved jo, hvordan sådan nogle store turneringe­r er. Vi ved, hvad det betyder at spille på hjemmebane, men der jo lige det lille aber dabei, at semifinale­rne bliver spillet i Hamburg – og der kan vi jo ryge ind i Tyskland. Og så er fordelen lige pludselig ikke på vores side.

Men det aendrer ikke på, at optimismen blomstrer i oktober hos en mand, der har prøvet at tabe to VM-finaler – og nu endelig vil nå guldet.

– Dette VM er en kaempe chance for at gå hele vejen, fastslår han.

Jeg har ikke prøvet noget lignende. Vi har ni skadede og otte raske spillere – altså når vi ikke taeller småskader med

 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Lasse Svan og Hans Lindberg i aktion under herrehåndb­oldlandsho­ldets traening i Aarhus i går.
FOTO: HENNING BAGGER Lasse Svan og Hans Lindberg i aktion under herrehåndb­oldlandsho­ldets traening i Aarhus i går.
 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Klar til at kaempeHans Lindberg blev overfaldet i maj, far for anden gang i juni, udnaevnt til anfører i Berlin i juli – og opereret i august. Nu håber han på at blive verdensmes­ter i januar ...
FOTO: HENNING BAGGER Klar til at kaempeHans Lindberg blev overfaldet i maj, far for anden gang i juni, udnaevnt til anfører i Berlin i juli – og opereret i august. Nu håber han på at blive verdensmes­ter i januar ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark