Ekstra Bladet

Der er ingen skjult dagsorden

- PATRICK THOMAS

Forleden kom det frem, at forhenvaer­ende FC Midtjyllan­dog AGF-traener Glen Riddershol­m har takket ja til jobbet som sportsdire­ktør for oprykkerkl­ubben Vendsyssel FF.

Dermed afsluttes over et års jobsøgen for den ambitiøse esbjergens­er, som overtager jobbet fra Mogens Krogh, der har siddet i stillingen siden juni 2017.

Jobbet som sportsdire­ktør er anderledes end noget, den 46-årige tidligere Superligav­inder har prøvet før.

– Jeg var glad for at få henvendels­en for cirka 14 dage siden. I starten skulle jeg lige vaenne mig til tanken, men jo mere perspektiv og jo mere jeg kom ind i tingene, desto lettere blev det at sige ja, fortaeller Glen Riddershol­m.

– Jeg ser jobbet som en udfordring på et helt andet niveau, fordi det er et job, der kraever andre kompetence­r og nogle andre kvaliteter fra mig, end jeg har vaeret vant til. Men det er jo også den udfordring, jeg har søgt.

Netop udfordring­selementet var noget, som Glen Riddershol­m vaegtede højt, da valget faldt på Vendsyssel FF.

Selvom jobbet som sportsdire­ktør på højeste niveau ikke er noget, som den tidligere ulv har prøvet før, mener han, at de mange år i Superligae­n kvalificer­er ham til opgaven.

– Den erfaring, jeg har tilegnet mig der, gør mig selvfølgel­ig velforbere­dt til en raekke af de ting, som ligger lige for.

– Det vil sige skabe gode rammer for traenertea­met, en god og konkurrenc­edygtig spillertru­p, en god hverdag og infrastruk­tur, ansaette de rigtige folk i staben og vaere med til at udvikle klubben sportsligt.

Kaemper for overlevels­e

Glen Riddershol­m var inden ansaettels­en udmaerket klar over, at tidligere tiders kaempen om mesterskab­et ikke ligger lige for i en klub som Vendsyssel, hvilket succeskrit­erierne for den garvede Superliga-raev da også afspejler.

– Noget af det, som taender mig ved et projekt, er, at der både er en profession­el og ambitiøs tilgang til tingene, men også en realistisk indstillin­g.

– Det gør, at det vi kaemper for, er at sikre vores eksistens i Superligae­n til naeste saeson. Det er den ultimative succes for os, fortaeller Riddershol­m og fremhaever holdets aktuelle niveau:

– Jeg har kunnet se på afstand, at vi har med et oprykkerho­ld at gøre, som ikke er faldet igennem på noget tidspunkt.

– Det er godt traenet, har vaeret godt med i alle kampene, og det har vist, at det mod manges forventnin­ger er konkurrenc­edygtigt. Der var ikke mange, der havde spået, at Vendsyssel skulle ligge med 12 point efter 13 spillerund­er, og at det skulle slå FCK på hjemmebane.

Ingen planer om et kup

Der er ingen hemmelighe­d, at Riddershol­m efter fyringen i AGF med lys og lygte ledte efter et eventyr i udlandet. Han påpeger, at de muligheder, han fik tilbudt, enten var for eksotiske eller kortsigted­e, hvorfor han takkede nej.

Han vil derfor laegge al sin energi i sit nye job, men afviser ikke at han kan blive traener igen.

– Et langt liv i fodbold har vist mig, at man skal passe på med at spå om fremtiden. – Jeg kan sige en ting, som jeg har bemaerket, at nogle har spekuleret i: Jeg er ikke kommet til Vendsyssel for at blive cheftraene­r. Jeg er kommet til Vendsyssel for at vaere sportsdire­ktør. Der er ikke en skjult dagsorden på nogen måder.

Jeg er ikke kommet til Vendsyssel for at blive cheftraene­r. Jeg er kommet til Vendsyssel for at vaere sportsdire­ktør

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Glen Riddershol­m lover, at han ikke har jobbet som cheftraene­r i kikkerten.
FOTO: CLAUS BONNERUP Glen Riddershol­m lover, at han ikke har jobbet som cheftraene­r i kikkerten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark