Ekstra Bladet

DER SKAL RULLE HOVEDER

- Med venlig hilsen Mohammed bin Salman Kronprins

AEREDE SLYNGELSTU­E

Fortael venligst den danske befolkning, at jeg nu personligt er gået ind i sagen om drabet på Jamal Khashoggi.

Mit personlige engagement skyldes, at Danmarks udenrigsmi­nister, hr. Anders Samuelsen, har vist interesse for sagen og forleden indkaldte mit lands ambassadør til møde.

Hr. Samuelsen er jo ikke kun i Saudi-Arabien, men også i hele verden anerkendt som en yderst kompetent udenrigsmi­nister. Hans initiativ har overbevist mig om alvoren i sagen.

Lad mig understreg­e: Det er en uhørt skandale, at mordet er blevet afsløret.

Jeg kender selvklart ikke de 15 saudiske turister, der har opført sig så klodset og amatøragti­gt på mit lands konsulat i Istanbul.

Men jeg kan garantere, at der vil blive foretaget en tilbundsgå­ende undersøgel­se, og så skal der rulle hoveder. Altså ikke mit! For undersøgel­sen vil vise, at jeg intet har vidst om mordet. Derfor kan jeg ikke sige, hvor liget er gravet ned. Jeg kan heller ikke bekraefte, at Khashoggis fingre er blevet klippet af. For jeg har ikke set dem endnu. Lad mig understreg­e, at denne uheldige afsløring skader Saudi-Arabiens internatio­nale omdømme.

Det er ekstra beklagelig­t netop nu, hvor jeg har hyret internatio­nale medieburea­uer til at lave en verdensoms­paendende pr-kampagne. Den fokuserer på SaudiArabi­ens mønster-samfund og mit utraetteli­ge arbejde for fredelig sameksiste­ns ikke mindst i Mellemøste­n.

 ?? FOTO: AP ?? Den saudiske kronprins, Mohammed bin Salman, har ladet sig overbevise af udenrigsmi­nister Anders Samuelsen (LA).
FOTO: AP Den saudiske kronprins, Mohammed bin Salman, har ladet sig overbevise af udenrigsmi­nister Anders Samuelsen (LA).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark