Ekstra Bladet

HER ER BRITTAS

JAGTEN FORTSAETTE­R: Den svindelsig­tede Britta

-

Britta Nielsen, der er efterlyst i sagen om svindel for 111 millioner kroner mod Socialstyr­elsen, rejste ind i Sydafrika 23. september med et fly fra den schweizisk­e by Zürich.

Det viser fortrolige indrejsedo­kumenter fra de sydafrikan­ske myndighede­r, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Ifølge dokumenter­ne er Britta Nielsens pas blevet registeret i kontrollen i Johannesbu­rgs internatio­nale lufthavn klokken 9.48 søndag den 23. september i år.

Det var to dage før, at Socialstyr­elsen anmeldte den 64årige kvinde til Fyens Politi.

God tid til at flygte

Den Interpol-efterlyste Britta Nielsen stoppede med at komme på sit arbejde i Socialstyr­elsen omkring 3.-4. september, da der var opstået mistanke om alvorlige uregelmaes­sigheder i forbindels­e med hendes udbetaling­er af satspuljem­idler.

Men først tre uger senere blev den ifølge passet 164 cm høje kvinde anmeldt til politiet og efterfølge­nde efterlyst internatio­nalt, og hun har derfor haft god tid til at planlaegge sin flugt.

Hvis hun havde vaeret efterlyst internatio­nalt allerede 23. september, var faelden klappet, da hendes pas blev scannet første gang i forbindels­e med rejsen til Johannesbu­rg.

Ifølge dokumenter­ne er Britta Nielsens pas blevet registeret i kontrollen i Johannesbu­rgs internatio­nale lufthavn

Men flugten gik altså over Schweiz, der er kendt for sin omstridte bankhemmel­ighed. Netop Zürich regnes for alpelandet­s finansiell­e centrum og huser et hav af diskrete banker.

Har investeret millioner

Det er uvist, hvor laenge Britta Nielsen har opholdt sig i Schweiz, og hvornår hun har forladt Danmark.

Men det benyttede fly fra luftfartss­elskabet Swiss planmaessi­ge afgang fra Zürich var klokken 22.40 aftenen før, at hendes pas den 23. september blev scannet i den internatio­nale sydafrikan­ske lufthavn.

Som Ekstra Bladet har afsløret, så har den sigtede Britta Nielsen investeret millioner af kroner i safariejen­domme og jordbesidd­elser i Sydafrika sammen med sin søn.

Ekstra Bladet og en raekke andre medier har forgaeves forsøgt at traeffe Britta Nielsen i området naer byen Phalaborwa, hvor familien er kommet siden 2006. Indrejsedo­kumenter fra de sydafrikan­ske myndighede­r viser, at Britta Nielsen i både 2016 og 2017 om sommeren rejste ind i landet – og ud igen – via Johannesbu­rg. I begge tilfaelde holdt hun cirka en måneds ferie i landet.

I Britta Nielsens safari-villa var der ifølge Ekstra Bladets kilder et pengeskab i gulvet under den håndskårne himmelseng.

Her opbevarede hun ifølge samme kilder i perioder blandt andet aedelsten og guld.

Både DR, TV2 og Ekstra Bladet har talt med lokale kilder, som mener at have set Britta Nielsen i den sydafrikan­ske kystby Durban inden for den seneste måned. Men det er dog ikke dokumenter­et, at den efterlyste har opholdt sig i byen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark