Ekstra Bladet

Ane Cortzen har mistet sin stilling som kulturchef hos Kähler, men hun fortsaette­r i DR

Populaer tv-vaert fyret

- LOUISE SVANE PEDERSEN NANA BAY MADSEN FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN alsp@eb.dk; mbm@eb.dk

Ane Coertzen er blevet fyret som kulturchef hos det danske designfirm­a Kähler, efter at firmaet er blevet opkøbt af det danske designbran­d Rosendahl.

Det skriver hun på Twitter.

’Derfor er jeg at finde på skaermen igen på DR fra det nye år som vaert på ’Danmarks bedste portraetma­ler’ på DR1 og ’Fantastisk­e forvandlin­ger’ på DRK’, skriver hun blandt andet.

Til Ekstra Bladet fortaeller Ane Cortzen, at hun naturligvi­s er aergerlig over, at hun ikke laengere skal vaere en del af Kähler.

– Det er selvfølgel­ig virkelig aergerligt, for jeg var meget glad for at arbejde hos Kähler, hvor jeg arbejdede med kultur på en meget anderledes måde. Men jeg er ikke herre over, hvad der sker i finansverd­en, og det er jo bare sådan noget, der sker, konstatere­r hun.

Flere mister jobbet

– Men når det så er sagt, så glaeder jeg mig rigtig meget til de programmer, jeg skal til at lave for DR, som jo også handler om kultur.

– Det er jo det, jeg synes er allersjove­st, så på den måde er det held i uheld, men det gør mig ondt for de mange mennesker, der mister deres job på grund af opkøbet, for jeg er jo ikke den eneste, det går ud over.

Stillingen som kulturchef hos Kähler indebar, at Ane Cortzen var med til at arrangere saloner, hvor hun sammen med kendte kulturpers­onligheder underholdt hos Kähler i Tivoli. Disse saloner startede hun op i 2015, hvor hun tiltrådte chefstilli­ngen.

Fortsaette­r på skaermen

Den slags kulturelle oplevelser, som er inspireret af guldaldere­ns kunstneres måde at tilgå kultur på, er der ikke plads til i den nye store designmast­odont. Derfor er Ane Cortzen nu altså blevet opsagt. Men hendes farvel til designfirm­aet betyder ikke, at hun skal ud og finde et nyt job. Sideløbend­e med at Ane Cortzen har arrangeret kulturelle tiltag for Kähler, har hun også fungeret som vaert på nogle af DR’s underholdn­ingsprogra­mmer, og det vil hun fortsaette med.

Programmer for DR er ikke det eneste, Ane Cortzen har gang i. Hun skriver blandt andet klummer for Berlingske om lørdagen, og hun laver podcasten ’Succeskrit­eriet’ for Berlingske Media. Hun er også vaert på ’4. division’ på P1 og ’Spoiler’ på Radio 100.

Tidligere har Ane Cortzen vaeret vaert på ’TV!TV!TV!’, ’Vogternes Råd’, ’Søndag Live’, ’Made in Denmark’ og ’TV Quizzen’. Alle programmer er blevet vist på DR’s kanaler.

Det er jo det, jeg synes er allersjove­st, så på den måde er det held i uheld

 ??  ?? Ane Cortzen skal igen vaere vaert på ’Danmarks bedste portraetma­ler’, der vises på DR naeste år.
Ane Cortzen skal igen vaere vaert på ’Danmarks bedste portraetma­ler’, der vises på DR naeste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark