Ekstra Bladet

OFFERS FAMILIE ADVAREDE POLITIET LAENGE FØR DRAB

FOR SENT OG FOR LIDT: Familien til den 70-årige knivdraebt­e kvinde kontaktede flere gange politiet dagene før drabet – politiet undersøger nu haendelses­forløbet

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Familien til den 70-årige Inger Kristensen, der onsdag blev draebt med knivstik af en 64-årig bekendt, er ikke kun ramt af dyb sorg.

Familiemed­lemmerne står også tilbage med følelsen af at vaere blevet svigtet af myndighede­rne, efter at de gentagne gange den seneste uge forsøgte at få politiet til at gribe ind over for den 64-årige. Det fortaeller kvindens svigersøn Peter Dronninglu­nd til Ekstra Bladet:

– Både politiet og Retspsykia­trien har fejlet big time. Der må vaere nogen, der sidder med røde ører, og der skal placeres et ansvar.

Peter Dronninglu­nd fortaeller, at den nu draebte og den sigtede kom i samme frikirke og var naboer. Ifølge ham blev den 70-årige og hendes to døtre torsdag i sidste uge holdt indespaerr­et i halvanden time af den 64-årige.

– Der ringer de til politiet, og der går 45 minutter, før de dukker op, fortaeller han.

Senere samme aften ringer familien igen til politiet. De får at vide, at hvis ikke den 64-årige står med et våben, har de ikke tid til at komme.

Den 64-årige blev anholdt

Fredag aften opsøgte den 64årige atter familien på en adresse i Frederiksh­avn, hvor det endte med klammeri mellem ham og svigersønn­en.

– Jeg ringer til politiet, og det ender med, at han bliver anholdt og taget med til Aalborg.

Det er dog en stakket frist. Ifølge familien fortsaette­r chikanen, da den 64-årige bliver løsladt klokken fire naeste morgen. Der bliver sendt sms’er og Facebookbe­skeder til personer i familiens omgangskre­ds.

Både politiet og retspsykia­trien har fejlet big time

– Chikanen og hetzen fortsaette­r, og lørdag opretter politiet et journalnum­mer, som vi skulle opgive, hvis han troppede op igen.

– Søndag tager det til, og han indtaler en ubehagelig besked på min svigermors telefonsva­rer. Vi ringer til politiet, men får igen oplyst, at de ikke vil gøre noget, fortaeller Peter Dronninglu­nd.

Ikke kød på sagen

Da familien mandag opsøgte politiet for at få et polititilh­old, følte de, at de blev latterligg­jort. Politiet gik dog med til at ivaerksaet­te et polititilh­old, men familien får oplyst, at der ikke er kød nok på sagen, og der kan gå lang tid, før det får konsekvens­er for den 64-årige.

– Hvis det er fordi politiet ikke har ressourcer, må der vaere nogen højere oppe i systemet, der skal stå til ansvar, lyder det fra Peter Dronninglu­nd.

Der må vaere nogen, der sidder med røde ører, og der skal placeres et ansvar

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark