Ekstra Bladet

Ja, jeg skød ham Tidligere Bandidos-medlem skød 30-årig på 35 cm’s afstand: – Det var i nødvaerge

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

Det var lovlig nødvaerge, der førte til drabet på en 30-årig srilankans­k mand op mod jul sidste år i Randers.

Det haevdede den 37-årige tidligere Bandidos-rocker Malik Karim Ali Thorsen fra Aalborg i går i et naevninget­ing i Randers. Han er tiltalt i sagen om Regnskovs-drabet sammen med en 39-årig kvinde og en 19-årig mand.

Men den tror anklager Birgitte Ernst ikke på. Hun haefter sig ved, at det draebende skud gennem offerets højre øje skete på blot 35 centimeter­s afstand.

Skudt på klos hold

– Ud fra krudtslam på afdøde konkludere­r kriminalte­knikerne, at skudafstan­den er mellem 25 og 45 centimeter. Skønnet lyder på 35 centimeter, sagde anklageren og viste naevninger­ne afstanden på en målebånd.

Kun Malik Thorsen er anklaget for selve drabet. De to andre er tiltalt for ulovlig våbenbesid­delse og tyveri af en sort Ford Kuga, som de tiltalte flygtede i efter drabet.

I retsmødet kom det frem, at den draebte og de tiltalte ikke kendte hinanden. Tvaertimod dukkede den 30årige kun op på p-pladsen ved Randers Regnskov, fordi han ville hjaelpe en kammerat ved at mødes med den 19årige J. på grund af dennes narkogaeld.

Men ingen vidste, at den 30-årige, som boede taet ved gerningsst­edet og drev et marketingf­irma i Randers, skulle mødes med en haerdebred, pistolbeva­ebnet eksrocker med tatovering­er helt op på issen.

Ukendt motiv

Indtil i går var motivet ukendt. Men under afhøringen erkendte den 19-årige, at han havde en narkogaeld på 36.000 kroner hos en Randers-pusher. Den ville Malik Thorsen gerne hjaelpe med at få ud af verden, og han påtog sig at mødes med narkopushe­ren.

I stedet ville skaebnen, at Malik Thorsen med en ni millimeter­s pistol stukket i baeltet uden at vide det mødtes med en anden mand end pusheren. Og denne mand befandt sig bogstaveli­gt talt det forkerte sted den forkerte dag.

– Jeg lovede at hjaelpe J., fordi han var blevet truet på grund af gaelden, sagde Malik. Siden anholdelse­n, hvor han hed Mads Thorsen, har han aendret sit navn.

Jeg havde ikke selv lyst til at ligge under jorden, så jeg skyder ham i ansigtet

Tog ladegreb

De tre nu tiltalte kørte i bil fra Aalborg til et aftalt mødested ved Randers Regnskov. Ved 23.30-tiden steg Malik Thorsen som den eneste ud af bilen. Han tog ladegreb på den medbragte Glock-pistol med 15 skarpe patroner.

I mørket naermede skikkelse sig. en

– Han var stor. Større end mig. Vi stillede os taet på hinanden. Han sagde ikke sit navn, forklarede Malik.

– I et splitsekun­d ser det for mig ud, som om han traekker noget.

– Han kommer ind over mig. Og så skyder jeg ham, sagde den 37-årige uden den mindste vaklen.

– Det er nødvaerge. Jeg havde ikke selv lyst til at ligge under jorden, så jeg skyder ham i ansigtet. Det hele var overstået på 30 sekunder.

Umiddelbar­t efter det draebende skud kørte de tre nu tiltalte til Aalborg. Undervejs var bilen ved at køre tør, og på tilkørsels­vejen op til servicesta­tionen Himmerland på E45 sprang den 37årige ud af bilen.

– Jeg havde lige skudt en mand og skulle ikke nyde noget af at blive filmet af et kamera på en tankstatio­n. Det er det første sted, politiet leder, sagde han.

Anholdt i Tyskland

I første omgang kørte trioen til Aalborg og pakkede nogle tasker. Kort kort efter kørte de i en stjålet bil mod Tyskland. På det tidspunkt var de allerede eftersøgt. Juleaftens­dag blev alle tre faengslet in absentia i et lukket retsmøde. Politiet udsendte en internatio­nal

Samme dag pågreb tysk politis aktionssty­rke de tre nordjyder på motorvejen ved Neumünster nord for Hamborg. Politiet havde skygget dem hele vejen fra Flensborg.

Retssagen fortsaette­r 6. november. Der afsiges dom 7. december. arrestordr­e.

 ?? PRIVATFOTO ?? I en pause i retsmødet henvendte den 37-årige eks-rocker Malik Karim Ali Thorsen sig til Ekstra Bladets reporter og bad om at få erstattet politiets foto af ham med dette fra hans Facebook-profil. – I må gerne skrive mit navn – både det nye og det gamle, tilføjede han.
PRIVATFOTO I en pause i retsmødet henvendte den 37-årige eks-rocker Malik Karim Ali Thorsen sig til Ekstra Bladets reporter og bad om at få erstattet politiets foto af ham med dette fra hans Facebook-profil. – I må gerne skrive mit navn – både det nye og det gamle, tilføjede han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark