Ekstra Bladet

Håndgranat kastet mod rockerhus

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Natten til i går blev der detoneret en håndgranat ved Bandidos’ klubhus i Holbaek. Politiet vurderer, at attentatet er sket som led i en konflikt mellem rockere og figurer med tilknytnin­g til en unavngiven gruppering i Holbaek.

– Det er helt uacceptabe­lt, at vi nu har en haendelse i Holbaek, der under andre omstaendig­heder kunne have haft meget alvorlige følger. Hverken borgerne eller vi vil finde os i det – og det skal bringes til ophør, udtaler chefpoliti­inspektør Torben Mølgård Jensen, Midtog Vestsjaell­ands Politi.

Det er ikke første gang, at klubhuset har vaeret mål i konflikten. Natten til 15. oktober kastede maskerede maend molotovcoc­ktails mod huset, der ligger i Østerstrae­de.

Forbud

Rockerne har nu forbud mod at opholde sig i klubhuset. Kun ejeren må opholde sig i huset.

Ud over de naevnte episoder har der også vaeret flere voldsepiso­der med kølleoverf­ald samt mindst en skudepisod­e, der også kan knyttes til konflikten.

Seks faengslet

I alt seks er varetaegts­faengslet i forbindels­e med episoderne. Fire blev faengslet i forbindels­e med et overfald på en 18-årig mand med indvandrer­baggrund. skete 9. oktober.

I forhold til baggrunden for konflikten har politiet tidligere meldt ud, at der kan Dette vaere forskellig­e årsager – blandt andet kamp om lokale kriminelle markeder.

Ifølge oplysninge­r til Ekstra Bladet kan også uvenskaber og personfjen­dskaber mellem tidligere venner spille en rolle.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? I forbindels­e med efterforsk­ningen af den natlige detonation ved rockerhuse­t fik politiet hjaelp af Forsvarets bomberydde­re fra EOD.
FOTO: KENNETH MEYER I forbindels­e med efterforsk­ningen af den natlige detonation ved rockerhuse­t fik politiet hjaelp af Forsvarets bomberydde­re fra EOD.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark