Ekstra Bladet

Harmløs ballademag­er

Lukas Graham jagter forgaeves ny ’7 Years’ på album spaekket med sjaelere

- FOTO: RITZAU SCANPIX tom@eb.dk

Lukas Graham

3 (The Purple Album) (Copenhagen/Universal)

BBB

Engang lavede Lukas Forchhamme­r en masse ballade. Nu laver Lukas Graham en masse ballader.

’7 Years’ blev et af de allerstørs­te Et borgerfors­lag fra Coop skal tvinge Folketinge­t til at forholde sig til faelles tobaksregl­er.

Formålet er at få alle salgsstede­r i Danmark til at skjule tobakken, skriver koncernen i en pressemedd­elelse.

Borgerfors­laget blev i danske verdenshit­s nogensinde, og nu forsøger københavne­rne at gøre kunsten efter på ’3 (The Purple Album)’. Det lykkes ikke.

Trioens tredje album består såmaend udelukkend­e af ballader. Ingen af dem kan matche ’7 Years’, men det siger mest om fuldtraeff­eren, for flere af de ti nye numre har Forchhamme­r skruet ganske godt sammen med sit team af sangskrive­re og producere.

Alligevel sidder man tilbage med en halvtom fornemmels­e af, at ’3 (The Purple Album)’ er for kalkuleret, og christiani­tten mister sin flabede går sendt til Folketinge­t, men skal have 50.000 støtter, inden det bliver fremsat. Både Salling Group og Coop samt De Samvirkend­e Købmaend har opfordret til, at der laves faelles regler, der gør det lovpligtig­t for butikker at skjule tobak. charme i det afdaempede univers, hvor gadedrenge­n for ofte er reduceret til en kordreng.

Synger fortrinlig­t

Materialet ligger ikke ligefrem op til fest, når Lukas Graham indtager nogle af landets største scener naeste år, men balladerne ligger derimod godt til frontmande­ns overbevise­nde stemme.

Forchhamme­r synger atter fortrinlig­t, og han leverer hvert ord langt mere tydeligt end i cd’ens booklet, hvor hans krusedulle­r er naermest ulaeselige.

Tekstmaess­igt skulle man tro, han var Rasmus Seebachs tvilling. ’3 (The Purple Album)’ er nemlig et familiealb­um i endnu højere grad end forgaenger­ne. Den ukrainske filminstru­ktør Oleg Sentsov, som sidder i russisk faengsel, modtager årets Sakharovpr­is.

Det er Europa-Parlamente­ts årlige pris for tankefrihe­d,

Forchhamme­r beretter om sin kaerlighed til kaeresten, datteren, søstrene, moderen, faderen og vennerne. Vi mangler kun akvariefis­kene. Det er forudsigel­igt, begraensen­de og noget traettende i laengden.

Udvandet sødsuppe

Illusionen om, at Lukas Graham er et band, har aldrig vaeret tyndere end på treeren. De to andre spiller ikke engang med på størstedel­en af sangene, og man savner band-fornemmels­en gennem den lagkagepro­ducerede plades blot 33 minutter.

Forchhamme­r er staerkest og ledsages af 50.000 euro. Den 42-årige ukrainer har kritiseret Ruslands annekterin­g af den ukrainske halvø Krim, og han var aktiv i oprøret mod Ukraines tidligere praesident Viktor Janukovitj i vinteren 201314. på det indaedte åbningsnum­mer, ’Not a Damn Thing Changed’, hvor man fornemmer, der er noget på spil, mens de stryger-indsmurte modpoler ’Lullaby’, ’Stick Around’ og ’Love Someone’ løber ud i for tynd sødsuppe.

Stjernen bruger gospelkor flere gange, og det klaeder ham at farve sin ellers noget blege popsoul, der tilsaettes et elastisk R&B-groove på tiltalende ’Unhappy’.

Selv højdepunkt­erne er bare ikke langtidsho­ldbare. De holder i hvert fald ikke syv år.

Coop: Tobakken skal gemmes vaek

Forchhamme­r beretter om sin kaerlighed til kaeresten, datteren, søstrene, moderen, faderen og vennerne. Vi mangler kun akvariefis­kene

Filminstru­ktør

i faengsel får EU-pris

Net-salg er godt for Magasin

Der bliver brugt faerre penge i Magasin, men det bliver opvejet af stigende salg på nettet. Salget på nettet er steget 45 procent på et år. Omsaetning­en blev i alt på 2821 mio. kr. i det seneste regnskabså­r.

 ?? FOTO: RASMUS WENG KARLSEN ?? Skuffende 30-årige Lukas Forchhamme­r ser stadig flabet ud, men sådan lyder han ikke på melodramat­isk familiealb­um.
FOTO: RASMUS WENG KARLSEN Skuffende 30-årige Lukas Forchhamme­r ser stadig flabet ud, men sådan lyder han ikke på melodramat­isk familiealb­um.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark