Ekstra Bladet

Giver kun 1000 grønne biler på to år

-

Regeringen­s klimaplan vil kun give Danmark 1000 ekstra el- og plug-in-hybridbile­r på gaderne de naeste to år.

Det fremgår af regeringsn­otater fra Skattemini­steriet og Finansmini­steriet, som Politiken er i besiddelse af. Notaterne saetter ifølge avisen for første gang tal på effekten af regeringen­s initiative­r på området

Med de 1000 ekstra grønne biler er der dermed langt til statsminis­ter Lars Løkke Rasmussens (V) eget mål om, at Danmark skal have i alt en million grønne biler på gaderne i 2030.

Både De Radikale og SF kritiserer regeringen.

– Det er pinligt, at statsminis­teren står den ene dag og siger, at han har meget store ambitioner på det her område, for at vi den naeste dag finder ud af, at man ikke er klar til at tage de skridt, der gør det bare en smule trovaerdig­t, siger klimaordfø­rer Ida Auken (R) til Politiken.

Også SF’s klimaforha­ndler Lisbeth Bech Poulsen langer ud efter regeringen.

– Det er håbløst uambitiøst, og jeg kan ikke forestille mig, at vi kan vaere med i en aftale på dette niveau.

En del af regeringen­s klimaudspi­l, som blev praesenter­et tidligere i oktober, er at stoppe salget af benzin- og dieselbile­r i 2030. Salget af nye plug-in-hybridbile­r skal stoppes i 2035.

Ritzau

Tre maend på vildsvinej­agt i Beresovski­jområdet i Sibirien fik en ubehagelig overraskel­se, da de efter fem timers jagt vendte tilbage til deres bil. Køretøjet var ødelagt, og alt tyder på, at det er

 ?? FOTO: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON/RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen har et ambitiøst klimamål.
FOTO: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON/RITZAU SCANPIX Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen har et ambitiøst klimamål.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark