Ekstra Bladet

AT VAERE JIHADBRUD

- Ruus@eb.dk

erelisk by

ak oret i an ns ret etorde pielri sts

en eden en ds-

– Men Islamisk Stat er jo slået tilbage. Er du ikke for sent ude med den roman?

– Nej, slet ikke. Det kan godt vaere, at organisati­onen er ude af Mosul og Raqqa. Men sandheden er, at IS stadigvaek er en skraemmend­e og mega farlig organisati­on, fastslår Jens Strandbyga­ard.

Han sender en klokkeklar advarsel til de danskere, som anser den trussel for at vaere vaek.

– Organisati­onen har bare flyttet sig sydpå i Syrien og Irak, og på internette­t kører de en ekstremt effektiv propaganda­maskine, fortaeller forfattere­n.

– Min research i de seneste tre år fortaeller mig, at de aldrig giver op. De har gang i en djaevelsk, langsigtet plan, og de kommer igen. Det ligger dybt i deres tankegang, fastslår han. Jens Strandbyga­ard, forfatter og it-ivaerksaet­ter, er 47 år og bor i Aarhus. Han er forfatter til romanerne ’Malaria’, ’Mekkalinje­n’ og senest ’Jihadbrude­n’, hvoraf den seneste også udkommer på tysk og engelsk. Romanen er første del af en planlagt trilogi om sognepraes­ten og frømanden Daniel Vest. Han er også direktør og bestyrelse­smedlem i selskabet Gekkobrain, der bl.a. udvikler cloud tools til styringssy­stemet SAP. Han er oprindelig uddannet økonom på Maersk Business Academy.

I 1996 grundlagde han web-selskabet 4tune.com, og han er en af it-branchens pionerer i Danmark.

Han har vaeret direktør i selskaber som Cypress, Opus IT, SkiGuard og 2C Solutions, Scanad Evolution Agency, Kidspotter og Digital Brands og Razuna. Romanen ’Jihadbrude­n’ er netop udkommet på Byens Forlag.

 ?? PR-FOTO FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Nørrebro Station i København. Den danske it-direktør og romanforfa­tter har brugt tre år ihadbruden’, der giver et indblik i en skraemmend­e terrororga­nisation.
PR-FOTO FOTO: OLIVIA LOFTLUND Nørrebro Station i København. Den danske it-direktør og romanforfa­tter har brugt tre år ihadbruden’, der giver et indblik i en skraemmend­e terrororga­nisation.
 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Jens Strandbyga­ard har med sine erfaringer fra en lang it-karriere skaffet sig adgang til internette­ts mørke afkroge – her Islamisk Stats online-magasin Rumiyah.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Jens Strandbyga­ard har med sine erfaringer fra en lang it-karriere skaffet sig adgang til internette­ts mørke afkroge – her Islamisk Stats online-magasin Rumiyah.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark