Ekstra Bladet

Sagsøgt for den forkerte telefon

Den koster for meget men er stadig perfekt ANMELDELSE: iPhone XR er den bedste billige iPhone, du kan købe, og god til de fleste

- FOTO: APPLE

Det er taet på flabet at skaelde ud, når festen er i gang, og musikken spiller godt.

Men jeg vover alligevel: Apple har bygget sin til prisen bedste iPhone nogensinde. Og den ville vaere perfekt, hvis prisen var 2000 kroner lavere.

Hvor iPhone tidligere sad alene på tronen og dirigerede, er der nemlig flere kyndige ’kunstnere’ i det orkester af mobilprodu­center, der betyder noget i dag. De forstår ikke kun at bygge en fremragend­e mobiltelef­on, men også at gøre det til priser, der matcher iPhone XR.

Apple vil have mindst 6699 kroner for modellen, som Ekstra Bladet fik fingrene i torsdag. Det er billigt for Apple, men fortsat for meget når de habile konkurrent­er hedder Huawei, OnePlus, Nokia, Sony og Xiaomi.

Vores første indtryk af den nye model er dog, at hverken pris eller billigere alternativ­er kommer til at skraemme køberne vaek. De vil i stedet stå i kø, saerligt hvis deres mobiltelef­on er en iPhone 7 eller tidligere.

Perfekt med måde

Og både vi og andre anmeldere forstår dem godt. For de 6699 kroner, som modellen med 64 gigabyte hukommelse koster, får du en på alle måder tilstraekk­elig iPhone med et fint display, godt kamera og bedre batteritid end på den markant dyrere iPhone XS.

Anmelderne er dog også enige om, at denne billigere iPhone leveres med flere kompromise­r. Skaermen er ikke OLED, men LCD med en lavere opløsning og lidt bredere kanter.

Der er ingen 3D Touch. Og med kun et mod de to gode kameraer på iPhone XS-serien bliver billederne heller ikke helt så gode, og du kan ikke zoome på samme måde. Alligevel er kameraet fortsat fint til prisen.

En redning for mange

Chefredakt­øren for The Verge har testet den nye iPhone og er generelt meget positiv over for modellen.

’Displayet på iPhone XR er fint. Det har en lavere opløsning end iPhone XS, Galaxy S9 eller Pixel 3, men samme opløsning som på Apples nuvaerende LCD-modeller’, skriver Nilay Patel.

’Jeg tror, at de fleste finder displayet helt acceptabel­t.’

Scott Stein fra CNET er som de andre anmeldere ganske positiv over for Apples forsøg på at bygge en ’billig’ mobiltelef­on.

’Jeg har brugt iPhone XR i snart en uge. Og det eneste, jeg savner, er det andet telefoto kamera på bagsiden’, skriver han i sin anmeldelse.

Og hvis der findes en ’redning’ for alle dem, der slaeber rundt på en meget gammel iPhone, så hedder den iPhone XR.

Det mener Chris Velazco fra Engadget, der i sin test kalder modellen et godt kompromis.

’Det er en rigtig god iPhone. Faerdig. Det er den iPhone, de fleste burde købe.’ Samsung har ifølge The Mirror sagsøgt den russiske tv-stjerne Ksenia Sobchak for 10 millioner kroner. Det sker, efter hun i en tv-udsendelse og andre steder har brugt en iPhone, selv om Samsung har betalt hende for at vaere firmaets ambassadør.

Sobchak er også kendt for sine taette forbindels­er til praesident Putin.

Det er den iPhone, de fleste burde købe

 ??  ?? Der mangler ganske vist et af de to kameraer, som den dyrere iPhone XS har. Men den nye iPhone XR tager fine billeder, der daekkes de flestes behov, mener de internatio­nale anmeldere.
Der mangler ganske vist et af de to kameraer, som den dyrere iPhone XS har. Men den nye iPhone XR tager fine billeder, der daekkes de flestes behov, mener de internatio­nale anmeldere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark