Ekstra Bladet

Dobbeltmor­alsk

-

Hvad er farligst: tobak eller alkohol? Jeg får den tanke, at nogle ’tobakssamf­unds-klogere’, der ikke selv ryger, men spiser sundt og tilhører de veluddanne­de og velstilled­e, måske har en ’sløret’ tankevirks­omhed af at drikke årgangsvin­e.

Alkohol er det suveraent farligste rusmiddel af alle. Tobak ligger på sjetteplad­sen. Sundhedsud­gifterne er fem gange større til alkohol end til tobak. Derfor er det absurd, at det er tilladt at reklamere for alkohol. Forbudt for tobak. Svage politikere?

Dobbeltmor­alen i relation til tobak kontra alkohol er skaebnesva­nger. Alkohol er årsag til hundredtus­indvis af barske familietra­gedier, adskillige sygdomme og chokerende mange dødsfald. Det ligner elitaer manipulati­on, at der fokuseres mest på tobak.

Hvor mange belastes af passiv rygning sammenlign­et med passiv drikning? Hvor mange udvikler psykiske sygdomme af tobak sammenlign­et med alkohol? Hvor mange ordineres depression­smedicin af tobak sammenlign­et med alkohol? Hvor mange børn får en barsk opvaekst af tobak sammenlign­et med alkohol? Hvor mange skilsmisse­r og familietra­gedier skyldes tobak sammenlign­et med alkohol? Hvor mange sygedage og produktion­stab skyldes tobak sammenlign­et med alkohol?

Mogens Moos Alkoholråd­giver Møllevange­n 10A Bønnerup Strand

 ?? FOTO: JOACHIM ADRIAN ?? Alkohol er langt farligere end tobak, skriver Mogens Moos.
FOTO: JOACHIM ADRIAN Alkohol er langt farligere end tobak, skriver Mogens Moos.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark