Ekstra Bladet

Jeg kan vaere stolt af mit år

Den forsvarend­e mester viste mesterklas­se med kniven for struben, men det var ikke nok til et titelforsv­ar, og nu venter en kort ferie

-

SINGAPORE (Ekstra Bladet): At Caroline Wozniackis 2018 sluttede med et nederlag i tre saet, og at hun kort efter fortalte om sin alvorlige, kroniske sygdom, kunne ikke udviske hendes eget indtryk af et forrygende tennis-år.

– Det har vaeret et fantastisk år, som jeg kan vaere rigtigt stolt af.

– Jeg vandt min første grand slam, og jeg kom tilbage på førsteplad­sen.

– Jeg har vundet tre turneringe­r og vaeret med her saesonfina­len i Singapore.

– Jeg ville ønske, at jeg kunne forsvare min titel her, men jeg kan vaere stolt af den indsats, jeg har ydet hele året, sagde Caroline Wozniacki efter en intens, ultraspaen­dende og virkelig velspillet kamp mod ukrainske Elina Svitolina.

Her havde hun kniven for struben med et kynisk krav om en sejr i to saet over en formstaerk modstander med to sejre i bagagen.

Og den forsvarend­e mester fandt såmaend også mesterspil­let frem. Uden at det var nok til avancement til semifinale­n.

For da hun havde tilkaempet sig første saet, vippede det naeste marginalt over nettet til ukraineren, og da de to tog en toiletpaus­e før tredje saet, var den ene i semifinale­n og den anden ude.

Dermed blev tredje saet naermest kosmetisk, men der blev alligevel fortsat leveret fin tennis frem til slutresult­atet 5-7, 7-5, 6-3 til Svitolina.

– Hvordan var det at spille

I tredje saet er det mentalt svaert. Man skal lige hive sig selv op. Men jeg gav den en skalle, og det var desvaerre ikke nok i dag

Jeg starter med tennis igen 1. december, men jeg tager lige en uge helt fri

Jeg vandt min første grand slam, og jeg kom tilbage på førsteplad­sen

en kamp på de praemisser?

– Det var selvfølgel­ig ikke nemt, for der var pres på mig fra start.

– Man kan ikke bare få en dårlig start og komme tilbage igen. Jeg vinder så første saet og kan maerke, at hun også føler presset. For hun ved, at hun også skal vinde et saet.

– Jeg har også muligheder­ne i andet saet. Jeg spiller godt og føler, at jeg har mine chancer. I tredje saet er det mentalt svaert.

– Man skal lige hive sig selv op. Men jeg gav den en skalle, og det var desvaerre ikke nok i dag.

At kampen var en mental udfordring, bekraefted­e en glad og lettet Elina Svitolina. Ukraineren var glad – og flad:

– Der var et stort pres på os begge to.

– Jeg blev virkelig presset rent mentalt igennem mange, mange hårde momenter i kampen, for mod Caroline skal der altid en ekstra bold over nettet. Hun jagter altid bolden. Det var måske min mentalt hårdeste kamp nogensinde.

– Hun spillede utroligt på mine fem saetbolde i andet saet. Jeg lavede kun en enkelt fejl, og på de andre spillede hun som en champ. Hver gang hun var nede, haevede hun niveauet.

– Det har hun gjort før, og jeg havde ventet det, men det var virkeligt hårdt, sagde semifinali­sten, som virkelig har vist storform i Singapore. – Er et gruppespil en god ide, Caroline?

– Det synes jeg, lød svaret, selv om hun denne aften var offeret for systemet.

– Jeg synes, det er specielt, når man er de otte bedste tilbage, og man ved, at det er en hård turnering, og at det kan gå begge veje.

– Man burde vaere sikret nogle kampe, når man er nået så langt og stadig have en

chance efter et nederlag. – Hvad så nu?

– Nu skal jeg slappe af. Jeg skal på ferie.

– Jeg starter med tennis igen 1. december, men jeg tager lige en uge helt fri. Så begynder jeg at røre kroppen bare lidt.

Caroline Wozniacki har allerede meddelt, at hun spiller 2019-saesonen, og hendes første opgave bliver i Auckland, før hun skal forsvare endnu en stor titel i Australian Open.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Godkendt saeson– Man burde vaere sikret nogle kampe, når man er nået så langt og stadig have en chance efter et nederlag, fortaeller Caroline Wozniacki.
FOTO: RITZAU SCANPIX Godkendt saeson– Man burde vaere sikret nogle kampe, når man er nået så langt og stadig have en chance efter et nederlag, fortaeller Caroline Wozniacki.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark