Ekstra Bladet

LIGE TIL GLEMMEBOGE­N

FC KØBENHAVN er under pres i Europa League efter nederlaget til tjekkiske Slavia Prag

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

FCK 0 Slavia Prag 1

0-1 Jan Matousek (46)

Faestninge­n faldt.

FC København har igennem årene givet sit publikum mange store aftner på Østerbro, men Europa League-opgøret mod Slavia Prag kommer ikke til at fylde mange linjer i klubhistor­ien.

Kun den lille tjekkiske andel af de 20.672 tilskuere vil formentlig huske kampen, der set med FCK-øjne hører til i glemmeboge­n.

1-0 tabte FCK til tjekkerne, og der var stort set ingen lyspunkter. Det skulle da lige vaere, at det ikke regnede …

FC København skabte taet på intet, og en enkel blottelse i 2. halvlegs første minut betød, at det slet ikke blev til point.

Emsig italiensk dommer

Der var ellers elektrisk europaeisk stemning på tribunerne.

De europaeisk­e aftner i Parken er bare noget saerligt, og hele nationalar­enaen sitrer altid af, at der er noget at hente i aften – uanset om modstander­en er FC Barcelona eller Slavia Prag.

Det tjekkiske førerhold er kendt for sin kompromisl­øse, fremadrett­ede spillestil, og det var da også tydeligt, at Jindrich Trpisovský­s mandskab ikke var kommet til København for at forsvare sig.

De pressede højt, og københavne­rne havde det vanskeligt over for de aggressive tjekker.

Hverken Viktor Fischer eller Rober Skov så man meget til på kanterne, og helt i front gjorde Pieros Sotiriou og Dame N’Doye sig i den første halve time mest bemaerkede ved at indkassere tidlige gule kort fra en noget emsig italiensk dommer.

Der skulle gå 35 minutter, før det første ’nøøøjjj’ rungede i Parken.

Dame N’Doye steg godt til vejrs i feltet, men senegalese­rens hovedstød havnede på den forkerte side af stolpen.

Slavia Prag-målmand Ondrej Kolár blev ikke noteret for en regulaer redning i 1. halvleg, men det positive set med københavns­ke briller var, at Stephan Andersen naermest havde lige så lidt at bestille.

Målløst ved pausen, men bare et minut inde i 2. halvleg brød jublen løs blandt de omkring 1200 tjekker bag Stephan Andersens mål og de 11 på banen.

Pierre Bengtsson lod alt for let Coufal komme til indlaeg, og inde i feltet glemte Bjelland og Papagianno­poulos alt om Jan Matousek.

Slavia Prag-spydspidse­n stod fri og levnede ikke Stephan Andersen nogen chance.

Holdt humøret højt

Nogle tjekkiske tilskuere smed trøjen i ren begejstrin­g og havde godt opstemt af scoringen tilsynelad­ende ikke svaert ved at holde varmen.

Lidt køligere må det have føltes i den anden ende denne blaesende oktober-aften, men FC København-fansene holdt humøret højt, selv om deres hvidklaedt­e helte ikke gav dem meget at varme sig på.

FCK skal revanchere sig og hente point i Prag, hvis den europaeisk­e drøm skal leve videre

Nøjagtig som før pausen havde FCK vanskeligt ved at spille sig igennem, og det lykkedes ved hjaelp af alle midler – både de lovlig og

ulovlige – Slavia Prag at stoppe Viktor Fischer.

FCK’erne var svaert utilfredse med dommer Luca Banti, men det var dog ikke hans skyld, at københavne­rne ikke kunne skabe chancer.

Carlos Holse erstattede Viktor Fischer med tyve minutter igen. Det blev det ikke meget bedre af.

Ståle Solbakken kan ikke kritisere sit hold for ikke at prøve, men det ramte bare slet ikke dagen.

Minutterne forsvandt oppe på måltavlen, og heller ikke i 2. halvleg blev Ondrej Kolár udfordret i Slavia-målet.

Den tjekkiske traditions­klub kunne rejse hjem til Prag med en smal, men ikke ufortjent 1-0-sejr og sidder nu med alle esserne.

For FC København er under pres inden kampen i Prag om to uger. Slavia er to point foran Ståle Solbakkens mandskab, der indtager tredjeplad­sen i gruppen med fire point.

Zenit Skt. Petersborg vandt i gruppens anden kamp 2-1 over Bordeaux og er i front med syv point.

FC København skal med andre ord revanchere sig og hente point i Prag, hvis den europaeisk­e drøm skal leve videre.

??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Blandede følelserTj­ekkerne jubler, mens FCK’s Peter Ankersen funderer over livet – og kampen om fjorten dage i Prag.