Ekstra Bladet

KONTROVERS­ER KLAEBER TIL NY HAAS-SPONSOR

RICH ENERGY har forsøgt at købe Force India og lave aftaler med Williams. Naeste år er energidrik­ken, ingen har hørt om, titelspons­or for Haas F1 Team

-

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): På overladen er Haas’ nye aftale med det britiske energidrik-selskab Rich Energy det perfekte match.

Selv om titelspons­orer i Formel 1 ikke betaler de samme beløb, som tobaksgiga­nterne gjorde tidligere, bør sponsoraft­alen udløse mindst ti millioner dollar om året.

Og formentlig mere. Kevin Magnussen kører naeste år for Rich Energy Haas F1 Team, hvilket man også vil kunne se på VF19’eren, der skifter udseende, så den passer til energidrik­kens farver sort og guld.

Formel 1 er en verdensoms­paendende marketings­platform, som Rich Energy vil bruge til at tage kampen op mod Monster Energy og ikke mindst Red Bull.

Alligevel klaeber kontrovers­erne til energidrik­ken og dens topchef med ZZ Topudseend­e, William Storey.

Luftkastel

Ikke mindst da selskabet ud af det blå tidligere på året haevdede at vaere i forhandlin­ger om først at købe Force India, og da det glippede redde teamet med sponsorat på 300 millioner kroner.

Ingen af delene blev til noget.

PR-stunt og luftkastel kan man anklage dem for at vaere, for selv om Rich Energy haevder at saelge sin drik i 30 forskellig­e lande, har de faerreste haft en dåse i hånden. Trods annoncerin­gen var der heller ikke nogen i køleskabet hos Haas …

William Storey var i Texas til grandprixe­t sidste weekend, hvor han også skulle have vaeret i forhandlin­ger med Williams.

Teamchef Günther Steiner mødtes med Rich Energy-chefen søndag før USA’s Grand Prix, men fastholder, at aftalen har vaeret under opsejling et stykke tid.

– Vores due diligence (undersøgel­se af firmaet, red.) var gjort på forhånd. Vi havde undersøgt, hvad vi havde behov for, før vi mødtes. Og vores juridiske rådgivere var tilfredse, siger Steiner i Mexico.

Moden til storsponso­r

Hidtil har Gene Haas afvist andre titelspons­orer, fordi han først og fremmest ville slå sit navn fast og saelge nogle CNC-maskiner. Teamet er nu modent til at få sig en storsponso­r, og denne energidrik har vaeret meget lun på at komme ind i Formel 1.

– Vi er i vores tredje år, og navnet Haas F1 er ret veletabler­et. Det vil de fleste vaere enige med mig i. Og det havde naeppe vaeret tilfaeldet, hvis vi fra starten havde haft et andet navn.

– Hvis en partner viser sig, som giver tilstraekk­eligt til, at du vil arbejde sammen, vil det hjaelpe teamet, siger Steiner.

Teamet er gået fra et budget på omkring 120 millioner dollar til knap 140 millioner dollar, hvor langt største delen kommer fra Gene Haas. Hvorvidt han reducerer sin betaling med denne aftale, eller budgettet øges, står endnu ikke fast.

– Vi er ved at se på budgettern­e til naeste år, og hvordan vi vil investere for at blive bedre. Derefter ser vi på, hvordan vi deler det, siger Steiner.

– Vores udgangspun­kt er at vaere effektive. Ikke noget med at nu har vi flere penge og satser stort.

Vi er ved at se på budgettern­e til naeste år, og hvordan vi vil investere for at blive bedre

 ?? FOTO: AP ?? Skifter udseende Kevin Magnussens racer skifter udseende til naeste år, så den passer til energidrik­kens farver sort og guld.
FOTO: AP Skifter udseende Kevin Magnussens racer skifter udseende til naeste år, så den passer til energidrik­kens farver sort og guld.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark